Помните ли култовия актьор Джет Ли? Не е за вярване как изглежда сега (СНИМКИ)

Истински шок разтърси феновете на екшън звездата Джет Ли. Скорошна негова снимка, в която той изглежда поразително състарен, предизвика редица коментари по повод на неговото здравословно състояние, пише Cinefish. През 2013 г. актьорът сподели, че има проблеми със сърцето и различни травми по време на снимки допълнително са увредили здравето му.

При скорошно посещение в Тибет фенове на легендата в бойните изкуства се снимаха с него и резултатът от тези снимки е потресаващ. Всички са шокирани от преждевременно състарения Ли, който трудно може да бъде разпознат. Социалните мрежи в Китай и Хонг Конг загряха от коментари на много хора, според които 55-годишната звезда от „Непобедимите“ изглежда с 20 или 30 години по-стар.

След като сподели за заболяванията си преди няколко години, Ли цитира своя доктор, който му заявил, че той трябва да избере дали да продължи да се снима в киното и съответно да прекара остатъка от живота си на инвалидна количка. Сериозни предишни наранявания по време на снимки на краката и гръбнака му допълнително ограничиха движенията му и той сподели, че не може да издържа дълго време да стои изправен.

Ли все пак с нежелание се оттегли от киното и се посвети на благотворителна дейност. Той основа своята фондация The One Foundation, която помага при природни бедствия и се грижи за здравето на децата в Китай.