Свекървата попита сина си защо жена му не поддържа къщата чиста? Той ú даде отговор, който разтърси всички

Обикновено се смята, че мъжете трябва да носят отговорност за битови работи като сменяне на крушките, ремонтиране на счупени столове и т.н., докато почистването се възприема като работа на жената, въпреки факта, че мъжете и жените са еднакво способни да вършат тази работа. Някои хора вярват, че жените искат да поддържат всичко в ред, защото са достатъчно търпеливи, за да прибират различните неща на своите места отново и отново.

Клинт и Мелоди Едуард са семейни сравнително от скоро и вече имат очарователно дете.

За да подкрепи съпругата си, младият мъж решил да сподели домашните си задължения с нея.

Един ден, когато Клинт разговаряше с майка си и едновременно с това миеше съдовете, изведнъж тя го попитала дали не се притеснява, че съпругата му Мел не е отделила достатъчно време да почисти къщата си.

Майката на Клинт е една от онези, които вярват, че жената носи отговорност за поддържането на къщата чиста. Клинт дори може да си припомни съветите на баща си как да намери перфектното момиче, за което да се ожени: „Отиди ú на гости неочаквано и виж дали къщата, в която живее, е достатъчно чиста“.

Младият мъж добре помни думите на баща си. Въпреки това, за разлика от баща си, дори не мислел да се ожени за момиче, само за да живее в чиста къща. Искал да се ожени за момичето, в което наистина се влюби и обича!

Едуардс пише в своя блог:

Не мислех за чиста къща, когато се ожених за Мел. Помислих си колко чудесно и мъдро говори, колко точно знае как се чувствам и колко добре се усмихва. Това ми харесва в нея. И тя изглеждаше точно като майката, която исках за децата си.

Можете ли дори да се сетите за по-добър отговор, който да дадете на майка си?

Интересното е, че след като замълча за малко, майката на Клинт призна, че синът й всъщност е прав.

Няма значение кой точно отговаря за тази или онази домашна работа. Това което има значение и е най-важно е любящата атмосфера у дома. Разхвърляната къща не трябва да бъде най-големият проблем за всяко семейство!