След интимен контакт, дамите е добре да правят тези неща

Дори и да сте с постоянен партньор, не забравяйте, че след интимен контакт е много важно да поддържате най-нежните си зони здрави и чисти. Често инфекциите, които се получават там, са в резултат на някои не особено добри навици, затова обърнете внимание на тези важни съвети, които да приложите след интимен контакт.

Ако ги спазвате, можете да сте спокойни, че сте се предпазили от всякакъв вид бактериални инфекции.

 

Отидете до тоалетна.

Всевъзможни бактерии могат да бъдат предадени на организма ви по време на полов контакт, тъй като вагината е важно и топло място, подходящо като среда за бактериите.

За да се предпазите от инфекция на пикочния мехур, в първия час след с*кс отидете до тоалетна. Винаги се избърсвайте отпред назад, за да избегнете замърсяване.

 

Пийте вода.

Важно е да останете хидратирани и само чаша вода ще ви помогне да премахнете инфекциите на уриналния тракт.

 

Избягвайте гореща вана.

След полов контакт интимните ви зони са отворени и податливи на инфекции, така че по-добре е да си вземете душ, отколкото да рискувате с вана.

 

Избягвайте сапун.

Вагиналната област се самопочиства и ако не използвате интимен сапун, специално предназначен за тази зона, можете да навредите на нивата на pH. Помислете за това правило: ако не слагате нещо в устата си, не го слагайте и там долу. Колкото и невероятно да звучи, топла вода е съвсем достатъчна.

 

Богата на пробиотик храна.

Кисело мляко и други ферментирали храни са супер опция след с*кс, защото ще възстановят т.нар добри бактерии в тялото ви.

 

Без мокри кърпички.

Възможно е химикалите, които се съдържат в тях, да предизвикат дразнене в интимната област. Използвайте само топла вода или ябълков оцет с хладка вода, за да не нарушите нивата на pH.

 

Подсушаване със студен сешоар.

Звучи странно, но е ефективно, ако сте предразположени към инфекции на пикочните пътища. Внимавайте обаче, защото вътрешно вагината ви трябва да запази естествената си влага.

 

Бельо.

Ако бельото ви не е от дишащи тъкани, ще се превърне в идеална среда за бактерии. Ползвайте памучно бельо или направо не използвайте такова, за да сте сигурни, че интимните ви зони дишат.