Newsweek сравни лимузините на Путин и Тръмп (СНИМКИ/ВИДЕО)

Американското списание Newsweek публикува статия, в която сравнява Cadillac-а на Доналд Тръмп и автомобила от проекта „Кортеж“ на Владимир Путин. Изданието отбелязва, че между президентите са се създали „интересни отношения“, които са в разрез с външната политика на САЩ.
Според автора на материала, любовта към луксозните лимузини „обединява двамата лидери“.

Image result for the beast us president car

Списанието отбелязва, че автомобилът от проекта „Кортеж“ е сходен по характеристики с британските луксозни лимузини Rolls-Royce Phantom и Rolls-Royce Ghost.

Изданието пише, че двигателят на „Кортеж“ е V12 и е доста по-мощен от V8 в лимузината на американския президент. Освен това, автомобилът на Тръмп, който си е спечелил прякора „Звяра“, е с тон и половина по-тежък. 

Image result for the beast us president car

„Aurus на Путин, без съмнение, е снабден с редица най-нови технологии за връзка и защита, по ефективност обаче тези инструменти едва ли превъзхождат по-стария, но много мощен автомобил, на който се вози американският му колега“, пише авторът на статията.  

Image result for the beast us president car

Списанието се позовава на информация на Fox News, като твърди, че нова версия на „Звяра“ може да се появи още през идното лято. Договорът е оценен на 15 милиона долара. Новият автомобил ще превъзхожда предшественика си по редица характеристики, отбелязва Newsweek. Русия едва ли дълго време ще успее да запази преднината, прави извод авторът. 

Image result for russian president car

За първи път Путин се вози на лимузината от проекта кортеж в деня на встъпването си в длъжност на 7 май тази година, след като бе преизбран за президент на Русия. По-късно говорителят му Дмитрий Песков съобщи, че президентът възнамерява да използва този автомобил и в бъдеще. 

Image result for the beast russian president car

Проектът „Кортеж“ предвижда създаването на семейство автомобили – лимузина, седан и миниван, върху една обща платформа, предназначено за първите лица на държавата. Още през есента събирането на поръчки за новите автомобили ще започне, а през следващата година всеки желаещ ще може свободно да си закупи автомобилите от проекта. 


 


 

Коментари