Истината за това как по*ното се отразява на интимния ти живот

Пристрастяващо ли е? Причинява ли порното проблеми с пениса? И още доста въпроси…

В момента в световен мащаб се води война срещу порното. Сред доводите на противниците на еротичните филми са пристрастяващия ефект, натрапването на грубия и опасния секс, разрушаването на връзки и причиняването на редица еректални проблеми у много мъже.

Това са някои от причините щатът Юта наскоро да обяви порното за „обществена здравна криза“. Но наистина ли е толкова зле?

Ето няколко факта, подкрепени от научни изследвания, които опровергават по-горните твърдения:

Порното не е пристрастяващо!

Неврологични изследвания показват, че това, което се случва в мозъка на т.

н. „пристрастен към порно“ няма нищо общо с пристрастяване. Фактът, че тези хора наистина прекаляват е неоспорим, но биохимично те не са така пристрастени както са алкохолиците или наркоманите.

Порното промотира любов към жената и по-малко сексуално насилие, а не обратното.

Скорошно канадско проучване, обхващащо огромна национална база данни за хора, които гледат филми за възрастни доказва, че те са много по-върли защитници на женските права и феминизма, от колкото хора, които изобщо не гледат порно. Други проучвания откриват, че вместо да се свързва с изнасилвания и сексуални похищения, употребата на порно води до значително по-малко сексуално насилие.

Не е задължително хората, които гледат повече порно да правят по-рисков секс.

Редовните потребители на порно не са по-склонни да пропуснат презерватива, от колкото хората, които гледат по-рядко или изобщо не гледат порно, доказва изследване от Германия. Също така не е задължително феновете на еротичните филми да имат повече сексуални партньори. Но учените също доказали, че гледащите порно са по-приключенски настроени в леглото: те са готови да опитват нови неща под завивките!

Не всички, които гледат порно имат проблеми с пениса.

Проучванията показват, че мъже, които често гледат филми за възрастни не са по никакъв начин по-застрашени от еректални проблеми, от колкото тези, които се въздържат от употребата на порно. Освен това порното не прави мъжете по-малко чувствителни към сексуална стимулация.

Порното може дори да е полезно за връзката ти!

Двойките, които гледат порно заедно са много по-удовлетворени сексуално в сравнение с партньори, които не го правят. Защо ли? Може би защото това е най-лесния начин да разнообразиш сексуалния си живот.
insta-macki-26

Но всичко това не значи, че порното не може да навреди на никого.

Някои типове хора, които гледат определени видове порно могат да изпитат неблагоприятно влияние. Например, хора с ниска толерантност и без желание да постигнат разбирателство с околните, когато гледат доста крайни клипове рискуват да развият сексистки наклонности. Проучване сред колежани показва, че много от тях са склонни да се чувстват морално разстроени заради собствената си употреба на порно.

В заключение, въпреки че порното не е пряко свързано с негативни последствия, за някои определени хора то може да навреди. Затова са необходими и повече изследвания за изясняването на ролята на еротичните филми и при какви обстоятелства те могат да причинят вреди.