Учени алармират: Тази храна увеличава риска от рак с 67%, отървете се от нея незабавно!

Ракът е общоприетото име, което получава набор от свързани заболявания, при които се наблюдава неконтролиран процес при разделянето на клетките на тялото. Той може да започне по локализиран начин и да се разпространи до други околни тъкани. Най-общо това води до смърт на пациента, ако той не получи адекватно лечение. Известни са повече от 200 различни вида рак.

Най-често срещаните са:

На кожата, на белите дробове, на гърдата, на дебелото черво, рак на панкреаса.

Храната е от основно значение за превенцията на рака. Трябва да се отбележи, че някои храни са много лоши за вашето здраве.

Ако от известно време се чудите за съдържанието на хотдога и как се произвежда, може да се изненадате да откриете, че тази храна, любима за мнозина, е супер опасна за здравето.

В Съединените щати повече от седем милиона от хората се хранят с хотдог. Тази храна първоначално е разпространена от немски имигранти през 19 век и оттогава са става популярна; Днес тя имат статус на икона. Оказа се обаче отдозите представляват реална опасност за здравето.

Те са изключително нездравословни и не съдържат нищо естествено. С други думи, те са смес от свинско, говеждо и пилешко месо. По-скоро остатъци като крака, глави, тъкани или мазна кожа на животното. Те се смесват с големи количества сол, нитрати и подобни химикали и крайният продукт е нездравословна храна.

За да се постигне вкусът се слагат кармин или мононатриев глутамат. Учени от университета на Хавай са провели тестове, чиито резултати са ужасни. Според тях консумацията на тази храна повишава риска от рак на панкреаса с 67%.

Появата на нитрозамини е резултат само на една от най-проблематичните добавки, използвани при хот-дозите. Така ежедневната консумация на хот-дог увеличава риска от колоректален рак с 21%./Zdrave.to.

Коментари