Шок в Шуменско! Пътни полицаи онемяха заради джигит на пътя! Камерите засекли рекордна скорост

Пътни полицаи от Шумен изловиха ненадминат рекордьор в празничните дни, който прелетят със 167 км/ч при ограничение 60 км. Водачът бил засечен близо до бензиностанцията край Смядово, където често стават пътни произшествия. Лекият автомобил е с ямболска регистрация, а за нарушението си шофьорът ще получи електронен фиш на стойност 1150 лева, съобщават от ОДМВР-Шумен, цитирани от „Труд“.

По нарушител за минута е запечатвала прецизната мобилна камера на шуменските полицаи близо до село Развигорово за малко повече от час.

Общо 137 са изловените, натискали газта над допустимото. Повечето от водачите са се движили с превишение между 30 и 40 км/час.

Освен това, при извършени проверки са съставени 16 акта и фиша за установени нарушения. Шофьорите нямали застраховка, не ползвали детско столче в автомобила и обезопасителни колани. Установен бил и технически неизправен автомобил, който се движил със спукано предно стъкло. Засилените мерки по пътищата в Шуменско продължават и в понеделник. На територията на ОДМВР-Шумен се провежда специализирана полицейска операция.

Целта е да се ограничи броят на произшествията в региона. Ще се следи дали водачите са правоспособни и дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол. Екипи на Пътна полиция ще следят дали участниците в движението не превишават максимално разрешената скорост. Строг ще бъде контролът и в третокласните и общински пътни мрежи. Ще се следи за водачи с невръчени наказателни постановления и фишове, глобите по които не са заплатени в срок. Напомняме на водачите: Планирайте пътуването.

Пътувайте през светлата част на деня. Тръгнете по-рано. Преди път си починете добре. Не пийте алкохол поне 8 ч. преди пътуването. За да избегнете сънливост и забавяне на реакциите, не се хранете обилно преди шофиране. На дълъг път нека шофира най-опитният. Не си определяйте час на пристигане, за да не се притеснявате при закъснение и да не предприемате рискови маневри, за да наваксвате. Карайте с разумна и съобразена скорост. Не забравяйте, че в населените места се движат много пешеходци, някои дори в нетрезво състояние. Пазете децата!

Те вече са навън и тичат след топка или карат велосипед. Поставяйте предпазния колан. Настоявайте всички пътници в автомобила да направят това. Запомнете, че като шофьор носите отговорност, ако пътниците не са с поставени колани. Не превозвайте детето си без обезопасителна система.

Коментари