Разсекретени файлове на ФБР показаха последното изобретение на Никола Тесла

Разсекретени файлове на ФБР показаха върху какво е работил великият изобретател Никола Тесла в последните дни преди смъртта си.

В нова поредица ще бъде представено и последното изобретение на Тесла – Лъчът на смъртта. Смята се, че това е щяло да бъде първото оръжие за масово унищожение.

Оттук тръгва и мистерията дали Тесла е убит точно заради това оръжие.

Трудно е да се повярва, че човекът, изобретил радиото, променливия ток и мобилния телефон, е проектирал и оръжие на смъртта.

Известен като Човекът, който изобретява 20-и век, в записките на Тесла е имало и чертежи, далеч от принципите му за хуманизъм. За първи път тези записки ще видят бял свят.

Тесла е открит мъртъв през 1943 година в хотелската си стая, като сейфът му бил счупен, а записките му – изчезнали.
Файловете разкриват информация за оръжие, наречено от самия Тесла Лъчът на смъртта. От него са се интересували световни сили като САЩ, Германия и СССР и има вероятност точно то да е довело до смъртта на изобретателя.

В предаването Тесла: Разсекретено водещите Джак Мърфи и Камерън Принс интервюират един от живите роднини на Тесла, пътуват до родната му Сърбия и се опитват да съберат липсващите данни.

Докато те разследват, техните открития са споделени с инженера Арън Косчо, който е събрал цял екип за създаването и тестването на прототип на оръжието на Тесла. Ако Косчо успее да докаже, че изграждането и активирането на фаталното оръжие е правдоподобно, това би осигурило разбираем мотив за убийство.

Лъчът на смъртта би дал неоспоримо предимство на страната, която се сдобие с него, определяйки края на Втората световна война. Затова суперсилите са се надпреварвали да получат плановете върху него, а може би и са се погрижили да не попадне в грешни ръце.

Източник: sanovnik.bg

Коментари