Можете да се отървете от ишиас само за 15 минути, ако знаете тези 2 упражнения! В удоволствие

Седиалният нерв е най-големият от всички нерви на тялото ни. Започвайки в областта на лумбосакралния плексус, влакната му преминават през целия крак, като осигуряват неговото движение.

Във връзка с това, прищипването на седалищния нерв носи адски болка и дискомфорт. И в някои случаи – дори загуба на възможност за работа за известно време.

За щастие има специални упражнения, които могат да ви спестят от болките. Ще ви разкажем за двете най-ефективни, с които можете лесно да отключите седалищния нерв .

УПРАЖНЕНИЕ # 1

Легнете на равна повърхност. Наведете крака си.

Дръжте свития крак с две ръце и бавно го насочвайте към гърдите си, доколкото е възможно. Задръжте го в тази позиция за най-малко 30 секунди.

Върнете крака в стартовата позиция и повторете упражнението още 2 пъти.

УПРАЖНЕНИЕ 2

Легнете на равна повърхност. Наведете краката си в скута си.

Прекоси краката си, както е показано, като ги подкрепяте с ръцете си. Бъдете в това положение за 30 секунди или повече.

Върнете се в началната позиция. Повторете упражнението още 2 пъти.

Тези упражнения могат да се извършват индивидуално или в комплекс. Те са одобрени от лекарите и те съветват и пациентите си да ги правят. За да предотвратите заболяванията, свързани с възпаляването на седалищния нерв, трябва да отделите колкото е възможно повече време за физическа активност. Ходете много пеша, правете сутрешни упражнения и след работния ден правете упражненията, които предложихме.

Не практикувайте самолечение! Ако болката в гърба е в крака , отидете при лекаря, за да потвърди диагнозата и да предпише лечение. Споделяйте полезна информация с приятелите си в социалните мрежи.