Шест храни с витамин С, които имат ефекта на виагра

Витамин С действа като естествена виагра и може да предложи алтернативно разрешение на проблема с еректилна дисфункция при мъжете, твърдят британски експерти, цитирани от в. „Дейли експрес“.

На мъжете с такъв проблем често се препоръчва използването на виагра. Експерти по хранене обаче твърдят, че с подобен успех, без съпътстващите виаграта странични ефекти, може да се използва витамин С.

Витаминът, известен и като аскорбинова киселина, се съдържа в продукти като цитрусови плодове, зелени и червени чушки, ягоди, броколи, брюкселско зеле, картофи.

Еректилната дисфункция, известна също като импотентност, се характеризира с неспособност да се получава и задържа ерекция. Състоянието е често срещано, като обикновено засяга по-възрастните мъже, съобщава БТА.

Съществуват редица причини за еректилна дисфункция. Сред тях е стесняването на кръвоносните съдове – проблем, който обикновено се свързва с диабет, висок холестерол и високо кръвно налягане.

„Витамин С може да помогне срещу импотентност, тъй като сред важните му функции е стимулирането на притока на кръв към мъжкия полов орган“, обяснява британската нутриционистка Касандра Барнс.

свързани новини