По-добре не яжте тези храни, ако не искате да миришете лошо

Тъжните новини за любителите на здравословна храна. Оказва се, че някои полезни продукти също могат да бъдат виновни за лош телесен аромат.

Учени от един от университетите в Чешката република са посочили продукти, които допринасят за появата на неприятна миризма от човешкото тяло. И макар, че е доказано, че е един от най-активните провокатори на лошата телесна миризма е алкохолът, има и храни, които пораждат същия ефект.

„След пиенето, човек започва да се поти обилно: алкохолът се метаболизира в оцетна киселина и след това се освобождава през порите“, учените обясняват появата на миризма след пиене.

Също така, според тях, постоянен проблем е червеното месо и продукти, съдържащи високи нива на метил съединения, може да доведат до такъв проблем. Например, можете да започнете да не миришете твърде добре, ако ядете много спанак и цвекло.

Един от най-полезните зеленчуци в света – зелето – също за съжаление допринася за това, че тялото мирише лошо.

„В брюкселското зеле, карфиол и броколи се съдържа много сяра – вещество с остра неприятна миризма, което смесено с пот увеличава неприятния ефект“, – каза чешки изследователи./Zdrave.to.

Коментари