Единственото по рода си BMW M7 (E38) (СНИМКИ)

BMW така и не посмя да рискува и да пусне истинско серийно М-изпълнение на версията E38. Сега, в настоящата генерация съществува версията M760 Li, що се отнася до старите генерации, заводска такава липсва. Съществува обаче един-единствен седан BMW М7 (E38), който се използва ежедневно, пише Факти бг.

Автомобилът е създаден от един отявлен фен на марката.

Името му е Брендън Милър, а неговата М седмица е единствена по рода си. Когато решава да направи наточената „седмица“ той използва за донор BMW M5 (E39) и именно неговия мотор е присаден на по-големия седан.

 

Този мотор е интегриран в BMW 740 от 2001 година, което разполага с шестстепенна механична скоростна кутия и с аеродинамичен обвес М Sport. Двигателят BMW S62 е леко доработен, като мощността му е увеличена до 438 конски сили, а максималния въртящ момент – до 510 Нм.

Освен това Милър монтира нови пружини H&R, амортисьори Bilstein и спирачки Brembo. Появяват се и 19-цолови ковани джанти, а в салона се виждат далеч по-модерната мултимедийна система с iDrive контролер, заимствана от BMW, което е произведено през 2016 година.

Коментари