Животът в брак се състои от 7 етапа-Ако хората ги знаят – 80% от разводите нямаше да се случат

Оказа се, че животът в брака се състои от 7 етапа-Ако хората ги знаят – 80% от разводите нямаше да се случат

Избираме собствен съпруг или съпруга. Въпреки това, за да почувстваме истинска любов в семеен живот, трябва да се познаваме, да създаваме приятелства и след това да обичаме.

 

Много фалшиво смятат любовта като първия период на букети и бонбони.

В края на краищата, веднага след като романтиката напусне розовите очила, партньорите са изправени пред първите трудности, първите тестове на връзката.

И някои мислят, че любовта е преминала.Отдаването и търпението са основните качества в любовта. Ако решите, че във връзката ви „любовта е свършила“, бъдете сигурни, че още не е започнала.

Тези седем етапа на взаимоотношенията, които ще ви покажат защо истинската любов и истинските взаимоотношения идват с времето:

1. Сцена на бонбони-букети

Периодът на букети-бонбони трае около 18 месеца. Тъй като мъжете и жените, когато се влюбят един в друг, развиват хормони в тялото, които помагат да се вижда светът в ярки цветове. През този период всички те изглеждат изненадани в партньора си. Те се чувстват така, сякаш са наркотици дрогирани.

В този момент не трябва да се правят съдбоносни решения, защото последиците от тази интоксикация рано или късно ще спрат, всичко ще пропадне.

 

2. Етапът на свръхнасищане

През този период започвате да гледате трезво поглед към вашите взаимоотношения и вашият партньор, морето на чувствата спира, постепенно свиквате един с друг. Последствието от това е промяна в поведението ви – започвате да се държите по-спокойно и по-естествено.

3. Стената на отвращението

Степента на отвращение не може да бъде избегната във всяка продължителна връзка. В този етап са характерни караници и идентифицирането на недостатъците на другия. Струва ви се, че най-лесният начин да избегнете всичко това е раздялата или разводът. След раздялата скоро ще влезете отново в етапа на бонбоните с друг човек и ще започнете отново да преминавате през етапите, ако стигнете до него, ще отидете на следващия.

4. Етап на търпение

На този етап партньорите придобиват мъдрост. Картите вече не са толкова драматични, защото и двамата знаят, че кавгата приключва и връзката трябва да продължи. Ако и двамата правят всичко, за да развият търпение, мъдростта ще им дойде с течение на времето. Това е законът.

5. Сцена на уважение или уважение

Това е първият етап от истинската любов. Партньорите започват да разбират своите отговорности, като не мислят какво трябва да направи другия партньор, а какво може да направи и да даде на любимия си.

 

6. Етап на приятелство

През този период партньорите стават много близки помежду си. Те се доверяват един на друг като най-близки приятели. Сцената на приятелство отваря пътя към истинската любов.

 

7. Етап на истинската любов

За истинската любов е необходимо много дълго време, преминавайки заедно през сложни етапи на живота и ситуации. Истинската любов не е нещо, което внезапно пада от небето, както мнозина вярват. За истинска възрастна любов, човек оздравява, отказвайки се от егоизъм и предразсъдъци.