Семейни трагедии и смърт съсипаха Любо Нейков

Любо Нейков бил съкрушен след внезапната смърт на майка си, научи „Ретро“. Това е поредно трагично събитие в семейството на актьора, който само за няколко години загуби част от най-близките си хора.

Родителката на комика издъхнала навръх Благовещение. Само преди месец – на 27 февруари, Цеца Нейкова отпразнувала 70-годишния си юбилей.

Актьорът ѝ предложил да ѝ направи голямо подобаващо тържество, но жената отказала заради смъртта на по-големия си син Ценко. Братът на любимеца от екрана издъхна на 44-годишна възраст от инфаркт преди 4 години, а внезапната му смърт отключи у актьора хормонални проблеми вследствие на силния стрес. Цеца така и не могла да приеме загубата на детето си и не искала излишна шумотевица около кръглата си годишнина. Затова се почерпили в ресторант в Червен бряг само с най-близките.

Майката на Любо работела в пощата в северния град. До пенсионирането си със съпруга ѝ Иван живеели в апартамент в градска кооперация, а след това се преместили в къща с просторен двор. Жената обичала да се грижи за градината си, а мъжът ѝ – за животните, гледал кокошки, овце и козичка. Сега бащата на Нейков не знаел как ще продължи напред. Любо се страхувал и за неговото здраве, защото неотдавна се наложило да го вземе при себе си в София и да го води по доктори, понеже старецът вдигал високо кръвно и не се чувствал никак добре.

Преди да изпрати брат си и майка си, комикът преживя и най-страшното за един родител – загуби дете. Дълго време след аборта на жена му Гинка двамата не се престрашавали да опитат да имат бебе отново, уплашени от трагичното нещастие. Освен че не могъл да гушне първата си рожба, Любо едва не останал вдовец, защото жена му била в изключително тежко състояние след аборта и лекарите почти не ѝ давали шанс за живот. След години обаче на бял свят се появява дъщеря му Анна, която днес е на 8 години.

Поредната трагедия в живота на актьора съвпаднала и с най-големия му професионален неуспех. Нейков преживял тежък нервен срив, след като неотдавна научил, че предаването му „Комиците и приятели“ пада окончателно от екрана през идния май. Шефът на предаването се изправил и пред трудната задача да съобщи на екипа си. Новината, че оператори, хореографи, сценаристи и част от артистите остават на улицата без доходи, разбунила духовете и много от хората му се обърнали срещу него. Негодувание проявили и най-близките му – Христо Гърбов, Кръстьо Лафазанов и Ненчо Илчев, които имат роли в „Столичани в повече“, но заради падането на предаването заплатите им щели да бъдат орязани наполовина.

Коментари