Двойна грешка с Григор! Катастрофа за „лъвовете“

Както Барса катастрофира на „Олимпико“, губейки с 0:3 от Рома. Не по-малко корабокрушение претърпяха „лъвовете“ край река Марица.

България организира турнира в Група 3 за Купа „Дейвис“ в зона Европа. И в борба с Македония, Исландия, Албания, Андора, Кипър, Сан Марино и Монако не успя да спечели квота за по-горното ниво на надпреварата.

Неочаквано бе поражението на нашите във финала за промоция, още по-любопитен е изборът на град за провеждане на състезанието… Пловдив.

Ще се запитате, че какво му е на тенис-комплекса в „Градът под тепетата“? Столицата София ли е по-удачен избор, друга ли да е локацията…

Турнирът се проведе от 4 до 7 април и няма по-подходящи кортове в България за изиграването му – от тези в… Хасково.

Дали Григор Димитров щеше да пропусне подобно състезание в родния си град, дали един от най-добрите тенисисти в света не би се зарадвал от възможност да тренира, играе и печели близо до семейството си, дали не би изпитал най-чисти емоции точно в тези дни да е в дома си, със своите близки?

А какъв интерес щеше да предизвика надпреварата при провеждане в Хасково? Лесно е да предположим, че това щяха да са най-посетените мачове в историята на Група 3 за Купа „Дейвис“ в зона Европа. Спортен празник – за публика, тенисисти – „лъвовете“ и представителите на другите отбори.

Състезанието обаче завърши, проведе се не в Хасково, Димитров пък не игра, а нашите разочароваха във финала. Тенис катастрофа – ДА. Но и причина за бъдещи успехи на тима ни – още повече ДА.

Става въпрос за един от най-добре прогресиращите спортове у нас. Федерацията спомага за провеждане на турнир от страхотно ниво – „София Оупън“. Тенисът е все по-атрактивен за подрастващите, имаме играчи на добро равнище като Кузманов и Лазов, таланти като Андреев и… доказан шампион в световен мащаб – носител на трофей от Заключителния Мастърс в Лондон с 5 от 5 победи в надпреварата – Григор Димитров.

Родният отбор е с всички шансове в следващите години, не само да постигне желано първо място в сегашната си група, но и без особени затруднения да прескочи и следващата. Където в Зона Европа/Африка на финал този сезон ще спорят съставите на Румъния и Полша, не много респектиращи за възможностите на Димитров и Кузманов да речем.

Нужно е просто да няма разединение. А относно пропуснатия спортен празник в Хасково, Федерацията по тенис и Григор Димитров сякаш би трябвало да помислят върху следващите домакински двубои на Родината. И това – въпросните да се проведат именно на ТК Хасково и естествено с първа ракета – Григор.

А относно мълвите за евентуална треньорска рокада в тима ни. Без да се призовава към промени, то ако подобни бъдат осъществени, най-подходящият наставник за отбора ни – също изглежда ярко изразен, безспорен – Димитър Господинов. Специалистът дал основите в кариерата на най-силния български спортист в момента. Възможна ли е подобна покана и приемането й. В една идеална, родна тенис-вселена, напълно реално.

свързани новини

Коментари