Koнĸypeнтът нa Теѕlа, ĸoйтo нямa дa ви пoзвoли дa гo ĸapaтe, aĸo cтe пили (СНИМКИ)

Сигурността на колите е една от приоритетните теми в автомобилната индустрия. Производителите влагат милиарди в иновации, а новите модели разполагат с разнообразни системи за безопасност.

Колите на бъдещето ще могат напълно да компенсират несъвършенствата на шофьорите си, опазвайки ги както от грешки на пътя, така и от някои от човешките им пороци и прояви на безотговорност.

Превозните средства ще са достатъчно интелигентни, за да преценят в каква кондиция е водачът им и какво би могъл да направи, щом седне зад волана, пише money.

bg 

Снимка 348147

Източник: SF Motors

Реализирайки някои от тези планове, китайската компания SF Motors разработи интелигентен електромобил, който освен че разполага със страхотни възможности на пътя, осигурява и максимална безопасност.

Нейното впечатляващо SUV SF-5 е снабдено със система за мониторинг на шофьора, която може да засече дали е пил и да не допусне да кара, ако той е употребил алкохол.

„Мисията ни е да създадем електрическо превозно средство от ново поколение. Нуждаем се от повече такива, за да намалим замърсяването и да опазим околната среда“, заяви изпълнителният директор на SF Motors Джон Жанг.

Снимка 348144

Източник: SF Motors

 

Електромобилът, който все още е в концептуална фаза, се отличава с елегантен външен и вътрешен дизайн, но същевременно е и доста бърз и мощен.

Работейки на пълни обороти, 4-моторната му система осигурява над 1000 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за под 3 секунди. Превозното средство може да измине 500 км с едно зареждане.

SF-5 е полуавтономен, а до 2020 г. китайската компания смята да даде на шофьорите автономност от „3-о ниво“, което е малко по-напреднало от системите, предлагани в момента от други производители на електромобили като Tesla.

 

Снимка 348146

Източник: SF Motors

Макар превозните средства все още да са в тестов етап, компанията смята да започне да приема предварителни поръчки за тях още до края на тази година, а целта й е първите завършени модели да бъдат пуснати по пътищата през 2019 г.

SF Motors, известна със своите минибуси, ванове и товарни автомобили, ще произвежда модерните возила в САЩ и в Китай. Подготвяйки се за това, компанията вече е купила фабрика в Индиана, която преди години е произвеждала мощните джипове Хамър.

Дружеството вече е собственик и на технологичната компания за батерии InEVit, създадена от бившия изпълнителен директор и съосновател на Tesla Мартин Еберхард. Технологията ще бъде включена в превозните средства на SF Motors, а в бъдеще може да бъде продавана и на други компании.

Снимка 348145