Изплува предсказанието на индианците Хопи за края на света заради китайците

Както пише newinform.com, индианците Хопи прогнозират, че Земята е заплашена от опасност поради падането на китайската космическа станция. В статията се казва, че индианците вярват, че краят на света ще дойде след девет знака, последният от които обозначава падането на „небесни конструкции“. Също така се твърди, че учените са си спомнили за предсказанието на индианците Хопи веднага след загубата на контрол върху китайската космическа станция „Tiangong-1“.

 Някои смятат, че тя представлява конкретна опасност за Земята.

Изданието пише, че експерти считат, че тя ще се доближи до Земята в периода от 24 март до 19 април.

Последното убежище на племето хопи е в Аризона, недалеч от Четирите ъгъла, където се събират границите на четири щата. Но дори и територията на резервата е недостатъчна за тези, които живеят в традицията на прадедите си. Преди сто години хопи се разделят и привържениците на стария начин на живот се заселват в селцето Хотвил. Там и сега нищо не напомня за белия човек – хопи предпочитат да живеят без електричество, отопление, канализация…

Въпреки прахоляка и мръсотията, Хотвил става център на духовно преселение. Тук идват хора от целия свят, за да станат съпричастни с индианската мъдрост. Хопи, наричани по-рано от испанците – пуебло, са най-древната цивилизация на Америка. Те съхраняват знанията на изчезнали народи и казват, че крепят равновесието на Земята.