Удивителната история на фаталната красавица, която се внедри сред богатите и известните и доказа, че парите могат да купят щастие (СНИМКИ)

Изглежда, че парите могат да купят всичко, дори и щастие. Флоренс Гулд е знаела това от много малка и винаги е обичала да казва, че на тях не им пука кой ги притежава. Тази опасна американска красавица е била едновременно богата съпруга, колаборатор на нацистите по време на окупацията на Франция и дори е била дизайнер на дамски дрехи. Флоренс е разбирала добре един простичък факт – комбинацията от красота и пари означава власт.

А тя е имала много и от двете, особено след сватбата си със съпруг номер 2 – американския милионер Джей Гулд.

Предпочитала е да не издава скромното си потекло. Родена е в Сан Франциско, а родителите й са французи по произход. По тази причина, когато тя е на 11 години, семейството се мести от САЩ в Париж.

Постепенно Флоренс се превръща в невероятен хищник с остър ум, който винаги бива оценен от околните. Но веднъж попаднали в капана й, повечето жертви – и жени, и мъже – са били готови да вършат всичко, което тя поиска.

Когато тази сексапилна жена заговаряла някого, обикновено е било с цел да го прелъсти и да наруши личното му пространство с цел да доминира. С амбиция и упоритост става по-богата от цар Крез и дори успява да избегне 15-годишните опити на Джей Едгар Хувър да я тикне в затвора за предателство. Просто контролира всеки, който навлезе в орбитата й.

Мнозина се питат „Флоренс коя?!“, други евентуално могат да сея сетят за Флоренс Гулд Хол в Манхатън.

Тя е била устремена да се внедри в обществото на богатите и известните и нищо извън това не я задоволява. Затова и изоставя първия си съпруг в търсене на по-богат и по-влиятелен „номер 2“.

И го намира в лицето на Джей Гулд – известен „вълк от Уолстрийт“ с двама бизнес партньори, които са се самоубили. Той е твърдо решен да не плаща високите данъци на САЩ и по тази причина се мести в Париж. Във френската столица той вижда Флоренс, която тогава е хористка, и е моментално привлечен от нея. Има един не много малък проблем обаче – по това време Джей е женен.

Разводът му отнема четири години, прекарани в съдебни спорове, но накрая бившата му съпруга не получава нито цент от богатството му. През цялото това време, а и след сватбата Флоренс дава бизнес съвети и напътствия на мъжа си, който често разчита на острия й и пресметлив ум.

След сватбата потокът от любовници на Флоренс не спира.

Тя и Джей дори си споделят за среднощните си приключения на закуска в леглото. Повечето й афери са за една нощ, но сред по-дълготрайните й авантюри са такива с хора като Джоузеф Кенеди и Чарли Чаплин.

По време на окупацията на Франция тя е собственичка на салон със съмнителна репутация в Париж. Мястото се превръща в любимо на нацистите заради ордата от елитни проститутки, събрани специално за тях. Освен това в края на войната тя помага на много германци да спасят живота си.

Междувременно Флоренс и мъжът й притежават империя от над 50 хотела и казина, много от които служат за „пране на пари“. Неин е бил един от най-известните диаманти в света – „Диамантът на победата“, правоъгълен камък с тегло 31,34 карата, оценен на между 5 и 8 милиона долара.

След войната тя става и един от най-щедрите меценати на музея на изкуството „Метрополитън“ и на университета в Ню Йорк. До края на живота си живее по собствените си правила и оставя някой друг да се справя с последиците.

Може да си мислите, че има и други достойни кандидати за титлата „най-фаталната жена в историята“, но си задайте въпроса колко от тях са били живото доказателство, че парите всъщност могат да купят щастие.

Източник: webcafe.bg

Коментари