Пет чудеса ще се случат, ако правите златната асана, по която всички полудяха напоследък

Съвременният начин на живот ни поставя в твърда рамка и създава срокове. Винаги бързаме някъде, опитвайки се отчаяно да я спазим.

Затова имаме много малко време да се упражняваме със себе си и с нашето тяло. Когато животът се движи с бързи темпове, проблемите се променят един друг, а тялото започва да отказва да ни служи както преди, йогата идва за спасение.

Изглежда, че най-добрият начин да възстановите жизнеността и да тонизирате тялото си, все още не сте го опитали. Освен всичко, това е правилният път към здравето и дълголетието.

Най-старата практика на хора, които са се научили да преодоляват законите на гравитацията чрез прилагането на асани. За един от тези чудотворни асани ще ви разкажем днес.

Поза “кучешка муцуна надолу”

Адхо мукха шванасана, или “ кучешка муцуна надолу ”, може би е една от най-популярните асани в йога . Много практикуващи йога я добавиха в списъка на задължителните. И това не е случайно, в края на краищата, тази асана надхвърля обхвата на нормалното упражнение. На първо място, това е духовна практика, която може да излекува душата и тялото.

Какво ще постигнете, като правите упражнението всеки ден? На първо място, веднага след извършването на асана ще почувствате вълна на жизненост. Позата от йога, която облекчава умората и възстановява загубената енергия. Също така помага да се отървете от стреса и да балансирате емоционалното състояние.

За тялото ползите също не са по-малко. Позата развива бързината и лекотата на краката, облекчава болката и сковаността в петите, укрепва глезените, укрепва мускулите на краката в красив контур. Асана идеално разтяга мускулите на гърба на бедрата, развива гъвкавост. В дългосрочен план упражнението ще спомогне за укрепване на сърдечно-съдовата система, ще помогне за предотвратяване на артрит и артроза.

И това е само малък списък от предимства от извършването на асана.

Вече сте убедени от използването на упражнението? Тогава нека се научим как да го правим правилно. По-долу е тренировъчно видео, в което красиво момиче ще покаже правилната техника на изпълнение. Не забравяйте да потърсите решение!

Така че, нека да започнем. Най-добре е упражнението да се изпълни след малко загряване, така че мускулите да се затоплят, така че шансовете за нараняване ще бъдат по-ниски. След загряването можете да започнете упражнението. Само не забравяйте, че като всяка асана, това изисква точност и гладки движения, без внезапни и резки движения.

ТЕХНИКА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Началната позиция е на колене. Дланите трябва да са под раменете, пръстите да са отворени. Акцентът трябва да бъде върху цялата длан, до подложките на пръстите и в никакъв случай върху връзката на дланта. Дръжте гърба изправен, ходилата ви да са перпендикулярни на пода, краката ви са залепени на пода, петите ви се повдигат и лицето ви е надолу.

Останете малко в тази позиция, дишайте и изчистете главата си от мисли. Сега можете да продължите към следващия етап. След това трябва да застанете в лицева опора, но само като преходен етап от упражнението. Можете да правите без тази поза, но с нея преходът ще бъде по-гладък.

 

От тази позиция повдигнете таза вертикално нагоре, без да отделяте ръцете си от пода. Основното нещо е да се разтегнете абсолютно прави, така че между отдръпнатия корем и бедра да се образува ъгъл от 60 градуса (отстрани изглежда като обърната буква V). Задръжте в това положение за минута, след което се върнете в стартовата позиция.

 

И тук по-долу е обещаното видео, което показва още по-тънкостите на асана.

Домашната йога е от полза за тялото. Тя носи  тонус не само за тялото, но и душата. Ако се научите да изчиствате главата си от мисли и да не мислите за нищо по време на упражнението, то ще бъде още по-полезно. Благодарение на простите упражнения можете да се отървете от болката и да се чувствате много по-добре.

Сега можете да изпълните упражнение, което дава младост, мир и добра физическа форма. Затова е необходимо да се изгради навика да се прави всеки ден. И е добре да въведете в живота си няколко прости правила, които ще го променят към по-добро. Въпреки цялата работа, бързината и проблемите, опитайте се да отделите време за себе си, защото няма нищо по-важно от здравето. Грижете се за себе си и не забравяйте да изпълните чудесната асана!

Беше ли полезна статията за вас? Не забравяйте да я споделите с приятелите си!

Video Playback Not Supported