НАПРАВИ ГО! Беновска закова Бойко Борисов с неудобния въпрос, който никой не посмя да зададе!

Никой анализатор не се съмнява, че на 18 март 2018 година Русия и светът за четвърти път ще бъдат оглавени от Путин-президентът. Вие, Борисов, го произнесохте  в Брюксел -на шега, или като реалист:

 „Нали знаете, две неща не може да избира човек – родителите си и президента на Русия”.

И пред българските политици ще се изправи със страшна сила въпросът:  Г-н Борисов, т-н Радев, г-жо Нинова, г-н Сидеров, г-н Карадайъ – на 18 март ще изберат Путин отново за президент, какво ще означава за България? Ясно е, че всички ще поздравите Путин горещо. Ясно, че Борисов и Радев ще го поканите в България.

Ясно е, че Нинова ще се опита да размрази от фризера личните си отношения с Москва. Но, дали на Нинова ще й се получи от високата Кремълска кула, без силна лупа, да я забележи и разпознае Путин, след като тя низвергна грубо почетния консул на Русия и свой мецанат- благодетел Георги Гергов? Ясно ,че Сидеров и Каракачанов ще активират патриотичните и си идеи за общи политики с Русия. Не е ясно Валери Симеонов в дълъг отпуск ли ще излезе, докато новината за Путин-президент отшуми. Очаква се почетният председател  д.р Ахмед Доган и неговият приемник Карадайъ- дипломатично и с точни дефиниции – да формулират бъдещите очаквания на ДПС за по-съвременни и прагматични отношения с Русия. Възниква, обаче един въпрос, на който премиерът Борисов и президентът Радев  трябва да сте си приготвили отговорите за неделя-вечер на 18 март. Въпросът е ясен: Путин-президентът кого ще избере за свой партньор в България? И, ако Путин избере Радев той като „разносвач на чай“ ли ще се изживее – правя аналогия с израза на президентът на България, който се обиди, че турският президент Ердоган избра Борисов за свой партньор в геополитиката на Балканите и Европа и попита премиера Борисов „разносвач на шербет“ли ще става. А, ако Путин избере Борисов ,премиерът на България трети път, ще добие ли сила да бъде толкова сърцат в защита на Русия пред Европа, както е сърцат в защита на Турция пред Европа? Това е въпросът на въпросите, г-н Борисов и ако намерите верния отговор и Вие, като политик и премиер, и България ще си стъпим на краката здраво и пред Европа, и пред света. И ЧЕЗ, протести на БСП, Симеонов, Радев, Истанбулската конвенция , жълтите новини ще Ви се видят детски играчки в 10 годишната Ви кариера на политик. Аз съм Беновска. И питам.