ИЗВЪНРЕДНО! В Индиън Уелс – Гришо с поражение! На Стейдиъм 2 – в здрава битка – нашият… (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Гришо Димитров стартира участието си на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс по не много добър начин. Григор и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) отстъпиха с 0:2 сета на испанците Марк Лопес / Фелисиано Лопес в среща от първия кръг на турнира на двойки. 4:6, 2:6 в отделните части.

Кампанията си на единично Димитров ще започне в ранните часове на неделя, около 02:30 часа българско време, в спор с Фернандо Вердаско (Испания).

Марк Лопес и Фелисиано Лопес са сред специалистите в надпреварите по двойки и съумяха да надвият Гришо и Делпо, печелейки почти всички най-важни точки в сблъсъка.

Григор застана на сервис-линията на старта на мача, безпроблемен гейм на нула за Димитров и Дел Потро. Последва подаване на 15 за двойката Лопес / Лопес. Още един бърз гейм в полза на Гришо и Делпо – 2:1, тотална доминация на сервиращите до първата почивка в двубоя на Стейдиъм 2.

Марк и Фелисиано изравниха резултата – 2:2, в този момент се зададоха първите по-сериозни проблеми за сервиращата двойка. Димитров изпита затруднения, не съумявайки да вкара първи сервис, а испанците се възползваха и пробиха на 15. Експресно подаване за Лопес / Лопес и 4:2 в полза на опонентите на Григор Димитров и Дел Потро.

Последва серия от геймове за сервиращия тандем като при резултат 5:4 за испанците се стигна до 15:40. Фелисиано и Марк обаче спечелиха 3 поредни точки, с което и сета – 6:4.

В самото начало на втората част испанците стигнаха до брейк, при сервиращ Делпо. Така задачата пред Гришо и Хуан стана изключително трудна. Бързо подаване за Лопес / Лопес, затвърждаване на преднината им – 2:0 гейма.

Сервис гейм за Димитров / Дел Потро, пасивът им е намален – 1:2.

В този момент Марк и Фелисиано изостанаха с 30:40, но отново съумяха да спечелят ключови точки и не позволиха да се стигне до пробив – 3:1.

След това – брейк за Лопес / Лопес – 4:1.

Испанците запазиха преднината си и триумфират в срещата след 6:2 във втория сет. Така Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро ще насочат усилията си към надпреварата на сингъл.

Насладете се на едно от най-красивите отигравания в мача. Гришо показва супер класа, въпреки усилията му и добрите изяви на Делпо, испанският тандем обаче се поздрави с успех, съумявайки в решаващи моменти да не допусне пробив.

свързани новини

Коментари