ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ УМОВЕ НА ПЛАНЕТАТА ХВЪРЛИ БОМБАТА: ОТКРИХ СМИСЪЛА НА ЖИВОТА! ЕТО ГО!

Физик се хвали, че е открил смисъла на живота

Какъв е смисълът на живота? Това е най-честия въпрос, който задават философите. Джеръми Ингланд, физик в технологичния институт в Масачузетс (MIT), твърди, че животът не е толкова загадъчен, колкото изглежда, въпреки че е възникнал от неживата материя.

Той е убеден, че е открил неговия смисъл на чисто физично ниво. И допълва, че изследването му няма за цел да отговори на метафизичните въпроси, а по-скоро да покаже как функционира целия процес.

В своето най-ново научно изследване, той обяснява, че простите физически закони правят сложния живот възможен. С други думи, по-голямо изненада би било, ако се докаже, че има живот във Вселената.

Какво е общо за всички вещества? Всички абсорбират и излъчват енергия. Докато камъка поглъща малко количество енергия, преди да го разпръсне обратно в космоса, живота поглъща повече енергия и отделя по-малко. Това го прави по-добър за преразпределение на енергията, а процеса на конвертиране и изразходване на енергия просто е фундаментална характеристика на Космоса.

Представете чаша с горещо кафе, която се намира в стайна температура. В един момент и чашата с кафето ще придобие стайна температура и така ще остане. Нейната енергия се е разпръснала.

Сега си представете молекулите на топлия праисторически океан. Ингланд твърди, че материята бавно, но неизбежно се реорганизира във форми, които умеят да абсорбират топлата енергия на океана, пише разкрития.ком.

Силата на теорията на Ингланд е в това, че той дава представа за физическата основа на теорията за еволюцията на Дарвин и помага за разясняването на някои еволюционни тенденции, които самата еволюция не може да обясни.

Физик лансира нова теория за смисъла на живота

„Причината, поради която организма показва Х характеристики повече от Y, не трябва да приема, че това е така, защото Х е в по-добра форма от Y, а защото физическите ограничения правят развитието по-опростено за X, отколкото за Y“, казва той.

Коментари