УНИКУМ! Превърнаха Ферари в лимузина (СНИМКИ)

Почти всички модели на Ferrari са добра инвестиция от финансова гледна точка. Стига да не решиш да ги подобряваш, както е постъпил този американски собственик на 360 Modena от 2003 година.

До миналото лято това си е била достатъчно атрактивна кола – вярно, минала през ръцете на девет различни собственици, но с пълна история, без претърпени инциденти и само с 51 000 км на километража.

За съжаление на деветия собственик, чието име се пази в тайна, му хрумнала гениалната мисъл да превърне спортния автомобил в… стреч-лимузина.

Днес горкото Ferrari е дълго близо 7 метра и тежи чувствително повече от оригиналните 1493 кг. 3.6-литровият V8 двигател не е модифициран, но 4.5-те секунди ускорение от 0 до 100 км/ч са безвъзвратно загубени.

За сметка на това колата се е сдобила с отварящи се нагоре врати, подвижен панорамен покрив, няколко големи телевизора, диско светлини, затъмнени стъкла и свръхмощна аудиоуредба.

Явно обаче тези неща не се радват на сериозен интерес сред феновете на Ferrari, защото търгът за машината в eBay се провали. След една фалшива оферта за 104 000 долара не се намери никой друг, който да предложи дори стартовата цена от 94 000 долара.

Не е известно колко точно е вложил собственикът в преработката на колата, но при всички случаи става дума за десетки хиляди долари. Немодифицирано 360 Modena от същата година върви за 110-130 хиляди долара в САЩ.

От самата компания Ferrari никак не гледат с добро око на подобни посегателства върху продуктите им. Преди няколко години англичанинът Дан Коули също превърна своето 360 в стреч лимузина, но тогава италианците го принудиха по съдебен път да премахне от нея всички емблеми и надписи, издаващи, че колата е Ferrari.

свързани новини

Коментари