СПОРТНА БОМБА В ! Скандалът с БФС продължава! Ивайло Дражев отвърна на удара (ЕКСКЛУЗИВНИ РАЗКРИТИЯ)

Скандалите около Изборния конгрес на БФС (16 февруари) продължават с пълна сила. Както е известно, Борислав Михайлов получи сериозна подкрепа от делегатите на събитието и встъпва в пореден мандат. Другите двама кандидати за важния пост – Ивайло Дражев и Любослав Пенев обаче изразиха позиции, че вотът е проведен при редица порочни практики.

Относно г-н Дражев се появиха тези, че е раздавал тайно свои листовки на представители на клубове, малко преди ключовата проява за централата.

Също така се появиха слухове, че е изгонил от хотелска стая делегат на Конгреса, с цел да се настани в помещението. Ивайло Дражев, ексклузивно пред , отговаря на въпросните твърдения.

– Г-н Дражев, наяве са скандални слухове, че сте изгонил делегат на футболен отбор, за да нощувате в известен хотел на разноски на настоящото ръководство на БФС? Коментарът ви?

– Глупости. Предполагам, че това излиза от този техен служител, как се казваше – Павел Колев, който се представя за някакъв журналист. Моето мнение е, че той даже няма и такова качество – на журналист, предполагам, че за него става дума. Действително съм регистриран от тях в известен хотел. Фигурирам като делегат от Ботев Болярово. Интересно защо не са ме пуснали на Конгреса в това качество, при условие, че фигурирам във въпросния хотел като делегат от Ботев Болярово. Това е много интересен факт и ще трябва да го изясняваме тепърва. А иначе една стотинка не съм похарчил на сдружение БФС, по простата причина, че първо, че аз достатъчно съм дал на това сдружение за разлика от тези паразити, които са го налазили и само грабят с две ръце от там. Говоря за последните 15-16 години. И второ, изпратил съм ви фактурата къде съм спал и къде съм се хранил, да се види много ясно и точно, че аз съм гост на друг хотел. Бях в апартамент 813, може да звъннете в хотела, на рецепцията ще потвърдят (Г-н Дражев предостави съответни документи). В хотела (с настанени делегати) отидох вечерта в 19:55 преди Конгреса. Предната вечер две мои момчета, млади момчета, с анцузи, на входа на въпросния хотел раздаваха програма, съвсем официално, с баджове. Така, че екипът е раздавал програмата ми за управление.

– А твърденията, че вие едва ли не сте ходил по коридорите, за да пускате под вратите на делегатите – листовки?

– Само Венци Стефанов може да приказва такива глупости. Аз първо не съм се качвал никъде, освен във фоайето, където се видяхме със Стефанов, преди Конгреса, и си говорихме поне 3-4 минути. Разговорът беше относно няколко члена на Изпълкома, че въобще не са за този Изпълком. Това, че Венци Стефанов е решил да приказва глупости по медиите. Аз му направих забележка в самата зала, пред всички делегати, казах му, че тези глупости, които ги приказва по адрес на Пенев просто не му подхождат. Въпреки, че самият Венци Стефанов в продължение на много години се е въртял като пумпал, ту в лагера на Иван Славков, ту в отсрещния лагер. Разбрах, че е говорил, че съм искал да бъда на чучура, нещо се е объркал. Аз никога не съм бил на чучура, за разлика от него. Затова аз не мога да си спомня в моя клуб да са играли футболисти от Славия или юноши на „белите“. Докато в Славия са ми крали футболисти. И двама от моите възпитаници – Нено Ненов и Ангел Стойков са били капитани на Славия. Откакто Венци Стефанов е в Славия, говоря за последните 15 години – Славия стана нарицателно за изключително съмнителни резултати. Това мога да кажа, жалко за Венци, че не е проумял какво му заявих пред всички делегати в залата на Конгреса. А аз бях много коректен и толерантен спрямо него. Виждам, че той очевидно не е разбрал какво съм му казал. Бих го посъветвал оттук нататък да бъде внимателен в изказа си, защото не ми се иска да му обяснявам – Борислав Михайлов още риташе топка, когато аз водих първата делегация с частни предприемачи в Съветския съюз. И съм изнасял реч пред 2000 души, пред цялото руско правителство, и пред Маргарет Тачър в Зимния дворец. И след това бях поканен лично от Маргарет Тачър на поливин-часова среща в Зимния остров, резиденцията на Централния комитет на КПСС на Леонид Брежнев. На Каменния остров до Санкт Петербург. Така, че Венци да не ме сравнява с Борислав Михайлов, защото Борислав Михайлов не може да ми се мери на малкия пръст, с извинение, за международен опит. Нито говори по-добре от мен английски, да не говорим дали въобще владее английски език Борислав Михайлов? Няма как да се сравняваме с Борислав Михайлов и Венци Стефанов да ми приказва глупости. Още по-малко пък Венци Стефанов да ми е моралният съдник. Като знам какви ги вършеха в известна компания, още преди 89-а година. Как се прехвърляха телевизори и касетофони през терасите вечер. Като знам какви глупости се натвориха в Славия и какви резултати излизаха в Славия, не му прави чест на Венци Стефанов. Да вземе да замълчи, най-добре. А дали е имало реален избор, това може да го преценят хората. Те видяха какви смехурии, видяха как медии не са допускани, видяха дали имаше избор, дали той беше реален и под какъв политически натиск бяха делегатите и под какъв административен. Венци като е толкова сигурен, че Конгресът бил изряден, защо не пуснаха медиите тогава?

– В залата се забелязаха различни служители на централата, сериозен брой, а двама от кандидатите за президент на БФС, се наложи да влязат със сериозно закъснение, спрямо предварителните очаквания?

– В залата имаше 150 щатни служители на сдружение БФС, които нямат право да са на Общото събрание, защото нито са делегати… Все едно на едно акционерно събрание на дружеството на Венци Стефанов примерно вътре в залата да са чистачката и миячката, а пък да не пускат акционер. Има ли такъв случай в света?

– Риторичен въпрос задавате…

– Абсолютно. Да не говорим, че въпросното лице, там, който ми е съдник за моето изтърпяно наказание. Аз съвсем коректно съм представил подробно свидетелство за съдимост. Можех да представя един ред свидетелство за съдимост, че съм осъждан. И какво като съм осъждан, аз съм изтърпял наказанието си за разлика от хиляди бандити, които са обсебили БФС и никой не ги закача, за това, че крадат като невидяли. Да в това отношение смятам, че съм бил достатъчно коректен към държавата и въпреки съображенията ми спрямо наказателно дело, което е водено срещу мен, аз съм признал решението на съда и съм го изтърпял. Независимо дали е законно или е незаконно, основателно или неоснователно. А кошчета въобще не е имало в залата, този, който лъжеше, че кошчетата били пълни със смачкани бюлетини – това е абсолютна лъжа, нямаше никакво кошче до урните.

– Опасявате ли се, че въпросните две бюлетини, с които не е гласувано, може да се стигне до момент, в който голяма част от делегатите, образно казано да ги „отчитат“ пред зонални председатели?

– Те затова бяха раздадени, за да могат да се отчитат. Няма такъв случай в света. Да се раздават бюлетини, с които явно няма да се гласува. По принцип във всички избори, дори в парламентарни и местни в България, когато се дава бюлетина в ръката на лицето, което гласува – се дава бюлетина само, с която той ще гласува. Публична тайна е как се отчитаха, публична.

– Визирате неравнопоставеност между кандидатите?

Нарушени са основни принципи на ФИФА и на УЕФА, относно статута. Първи и основен принцип е феърплей! Втори основен принцип е прозрачност на процедурите и прозрачност на участниците в излъчване на управителните органи на сдружението. Трети основен принцип в статута на УЕФА и ФИФА е прозрачност по отношение на отразяването и на допуска на медиите. Това са член 1, член 7, член 15 от статута на УЕФА и още толкова от статута на ФИФА. В БФС е налице конфликт на интереси, липса на ценз при ръководители. Аз за разлика от Венци Стефанов не се натискам за член на Изпълнителния комитет на БФС. А Венци за 15 години се извъртя 16 пъти. Първо беше в щаба на Иван Славков, после се извъртя – влезе в щаба на хората, които забиха нож в гърба на Иван Славков. Така, че Венци е последният ми морален ментор. Като е такъв голям създател на таланти, защо ми е крадял футболисти?

*Г-н Ивайло Дражев предостави на Информационна агенция съответни документи, от които се вижда – гост на кой хотел (различен от визирания в слуховете) е бил във въпросния период преди Конгреса на БФС. Налице е и фискален бон. Всеки, който се интересува от допълнителна информация относно документацията може да се обърне към медията ни за съдействие.

свързани новини

Коментари