От Lamborghini смаяха парижани с електрическата Terzo Millennio (СНИМКИ)

Концептуалният автомобил Terzo Millennio, който гордо носи емблемата Lamborghini, е плод на съвместните усилия на конструктори от Санта Агата Боленезе и учени от едно от най-престижните учебни заведения в света – Масачузетския технологичен институт.

Названието Terzo Millennio се превежда от италиански език като „трето хилядолетие“ и позволява да се получи някаква идея за това как ще изглежда електрическата суперкола на италианската марка в бъдеще.

Супервозилото е снабдено с четири електромотора, по един на всяко колело. За понижаване на теглото, вместо традиционните литиево-йонни батерии, са използвани суперкомпресори.

Сред техните достойнства са още голяма пикова мощност, бърза рекуперация на кинетичната енергия и висока издръжливост.

Сред другите иновации в Terzo Millennio е купето, което е изработено с използването на нанотехнологии. Последните може да се използват както за натрупване на енергия, така и за самовъзстановяване на повърхността на купето.

Освен въглеродни влакна, в структурата на панелите на купето са използвани нанотръби, запълнени със специално химично вещество, което се използва за „лекуване“ на драскотини и други повреди. Източник: Profit.bg.

Коментари