Ценни съвети за поддържане на брадата

Някои мъже избират да захвърлят самобръсначката и да се порадват на по-окосмено лице. Ако сте сред тях, не забравяйте да се грижите за брадата и бакенбардите си. Инвестирайте в масла за брада и редовно овлажнявайте лицето си.

Специалисти в областта на бръснарството споделят някои ценни съвети за поддържане на брадата.

– Заменете старата класическа форма с нова. Мъжете с правоъгълни или дори квадратно оформени лица изглеждат много добре.

– Брадата се смята за естествен щит на лицето. Употребата на овлажнител предпазва лицето ви от студения и сух въздух. Овлажнителите също така поддържат кожата хидратирана и предотвратяват събирането на мъртвите клетки и запушване на фоликулите.

– Масажирайте лицето с масло с кръгообразни движения за около 10 минути поне два пъти дневно. По този начин се подобрява кръвообращението и да се стимулира растежа на косата.

– Предотвратявайте растежа на враснали косми. Брадата не расте равномерно, ако на лицето има враснали косми. Може да намалите вероятността да ги получите, като използвате безопасни техники за бръснене.

– Поддържайте брадата чиста. Мийте лицето с топла вода и използвайте меко почистващо средство всяка сутрин и вечер. Почиствайте брадата редовно, използвайки разтвор от алое вера. Той е много полезен за премахване на замърсяванията.
Алое вера омекотява космените фоликули и ги запазва здрави. В случай на сърбящ обрив, използвайте шампоан против пърхот два или три пъти седмично, за да предотвратите инфекция.

Коментари