Децата играеха в калта на двора, но напипаха нещо метално! Виж какво изкопаха и няма да спиш! Уникални снимки, ще ти вземе акъла!

Когато бяхме деца, всички обичали да ровим в земята с тайната надежда, че ще намерим скрито съкровище или нещо ценно и необичайно! В крайна сметка малцина от нас са намирали нещо особено интересно, но тези деца наистина удрят джакпота!

Годината е 1978. Семейство се нанася в нова къща с голям заден двор в Калифорния. Няколко дни след това, ровейки в градината, децата попадат на нещо метално и много голямо!

Но какво е то! 

Като разравят по обстойно те разбират, че в задния им двор на половин метър дълбочина в калта е заровена истинска кола!

Моментално викат полиция, и след като властите изравят автомобила, шокираното семейство вижда, че това е ексклузивния модел от 1974 Ferrari Dino 246 GTS! 

Първото, което са си помислили полицаите е, че във Ферарито е заровен труп, но това въобще не било така! Спортната кола била внимателно „опакована“ с фолио, парцали и тиксо.

Някой със сигурност я е заровил с идеята да я извади след години.

Колата е била в перфектно състояние!

Разследването установява невероятната истина. Собственикът на Ферарито е наел крадци, които е трябвало да я засилят в океана, за да прибере тлъстата застраховка. На крадците сърце не им дало да унищожат красавеца и са го заровили с идеята, че след някоя друга година ще си го приберат.

Уникалното Ферари е продадено на търг за сумата от $9 000 /доста тлъста цена за онова време/ на млад механик, който я възстановява напълно до заводския и вид! Колата и до днес е в семейството на механика с регистрационен номер „DUG UP“, което значи изровен!/Bradva.BG 

А това е красавецът днес! Все така перфектен: