Как мъжете преживяват кризата на средната възраст

Всеки човек преминава през кризата на средната възраст – при някои това се случва по-рано, при други малко по-късно.
Обикновено за мъжете се смята, че те преодоляват най-лесно този период с купуването на спортна кола или като се обградят с по-млади жени.

Ново проучване показва, че вече други неща вълнуват господата, преминаващи през кризата на средната възраст.
Обмисляне на татуировка, записване в маратон, мисли за промяна в кариерата – това са само част от новите признаци на този деликатен период, през който мъжете преминават.

Данните са въз основа на проучване, в което се включили 2000 участници. Резултатите показват още, че участието в екстремни спортове и инвестиране в нови технологични предмети също са показатели за достигане на средна възраст.
Проучването разкрива още, че една трета от анкетираните са на мнение, че стереотипният образ на кризата на средната възраст е напълно остарял.
За една четвърт от мъжете терминът е абсолютно клише, докато половината от участниците признават, че има вероятност да направят значима промяна в живота си, когато достигнат средата на 40-те си години.
Регистрацията в социалните мрежи също се отбелязва като признак на кризата на средната възраст. Един от всеки двама мъже пък започват да се занимават с екстремни спортове.
21% от господата са споделили, че го правят, защото прекарват дълго време на работа и искат да използват максимално своето свободно време. Проучването установява още, че типичната криза се случва на 45-годишна възраст и обикновено трае една година и три месеца, пише Daily Mail.