Infiniti показа седан от бъдещето (СНИМКИ)

Японската марка Infiniti представи в Детройт прототипа Q Inspiration Concept, предвещаващ бъдещ автомобил от ново поколение на компанията. Прототипът е задвижван от иновативен турбодвигател с променливо съотношение на компресията VC-Turbo, екипиран е със следващо поколение технологии за автономно шофиране, както и уникален интериор с фокус върху удобството, който подсилва изживяването от шофирането на средните седани, пише „Монитор“. 
Екстериорът на Infiniti Q Inspiration Concept представлява нова стъпка в дизайна на марката и има изчистени и прецизни линии, съчетани с динамични и смели пропорции. Това е първата изява на новия дизайнерски език на Infiniti, свързана с ерата на високотехнологичните силови агрегати.

Концептуалният модел се разграничава от класическата форма на седан със своята визия, наподобяваща тази на купе и издължен силует. Неговата визия предизвестява бъдещия дизайн на Infiniti за този сегмент автомобили. Дизайнът на купето на автомобила е естетичен, прецизен и изчистен.
По този начин интериорът обгръща водача и пътниците в спокойна и комфортна атмосфера. Модерните технологии и майсторската изработка се съчетават в купето и повишават възможностите на водача. Архитектурата на интелигентно създадения 4-цилиндров VC-Turbo двигател е позволила на дизайнерите на Infiniti да се развихрят при изработването на интериора и да сътворят наистина луксозен и много просторен салон за четирима пътници.

Протитипът Infiniti Q Inspiration Concept е оборудван с революционния 4-цилиндров турбодвигател с променливо съотношение на компресията VC-Turbo, който съчетава мощността на бензинов силов агрегат с турбокомпресор с въртящия момент и ефективността на хибриден или дизелов двигател.
Технологията VC-Turbo постоянно се трансформира и регулира съотношението на компресията, за да оптимизира мощността и разхода на гориво. Това подпомага интелигентното приложение на тягата за по-добър контрол. Новият седан Infiniti Q Inspiration разгръща нови приложения на технологията VC-Turbo, приложими в близко бъдеще.

Новите системи за автономно шофиране ProPilot облекчават водача от всекидневните стресови ситуации на пътя. Системите ProPilot са следващата стъпка в автономното шофиране на Infiniti. Те позволяват на водача да делегира по-натоварващите задачи към автомобила и подсилват възможността му да реагира на опасности. Системите поемат ролята на „втори пилот” и предоставят на шофьора пълен контрол над колата.

 

Коментари