ЕКСКЛУЗИВНО! Любимецът на Сектор „Г“ – Тодор Янчев, с ключов коментар! Тошко отсече: Феновете на ЦСКА…

Един от любимците на Сектор „Г“ – Тодор Янчев, даде ексклузивно интервю пред Агенция . Янчев споделя много силни думи относно ЦСКА. Ето какво заяви бившият футболист и помощник-треньор на „армейците“.

– Г-н Янчев, изиграха се 20 кръга от Първа лига (целия есенен дял от шампионата), Лудогорец води с 1 точка на ЦСКА и с 9 на Левски, може ли да се каже, че се наблюдава изравняване на силите между „орлите“ и „червените“, а „сините“ са една идея назад спортно-технически?

– По принцип, да.

Тройката е ясна и от преди началото на първенството. Тези три отбора, като изключим нали, че Лудогорец се намеси последните 6 години, Левски и ЦСКА винаги са били фактор в нашето първенство и не е за учудване, че именно тези три тима са на първите места. Лудогорец води една точка, но пък ЦСКА показа, че се намира във възход и със своите верни привърженици, мисля че и клубът, и отборът намериха себе си и пролетта ще бъде наистина много интересна.

– Казахте верни фенове на „армейците“, „червените“ разчитаха на около 15 000 зрелите, подкрепящи ЦСКА срещу Лудогорец в 1/4-финал за Купата на България (2:1 след прод.). Говореше се за разделение в армейската общност, може ли в момента да набере сила теза, че напротив – няма разделение, а е налице една мобилизация сред привържениците на ЦСКА, взимайки се предвид мача за Купата?

– Това само може да радва всеки един фен на ЦСКА. Наистина няма нищо по-хубаво от една обединена публика и винаги съм твърдял, че това е пътят ЦСКА да бъде силен.

– Появиха се най-различни мнения за съдийството на Георги Кабаков и за цялата реферска бригада на двубоя ЦСКА – Лудогорец (2:1 след прод.). Протести и от двата лагера, мнения за Кабаков и в двете посоки, според вас удържа ли той срещата?

– Вижте, нищо не може да се върне, мачът е история. Всеки човек допуска някакви грешки. Така, че нека да бъдем по-позитивни, да не сме толкова черногледи в България, защото всеки греши. Въпросът е да не е умишлено. Нека да им дадем на тях малко самочувствие, че могат да се справят и да не търсим всичко в съдиите.

– Г-н Любослав Пенев даде заявка за президентския пост в БФС. И около него се появиха коментари, че кандидатурата му не е най-удачна, мнението ви за Пенев? Би ли могъл той да се справи като президент на Футболния съюз, без да взимате страна спрямо него и други участници, а само за качествата на Любослав Пенев?

По принцип – всеки един човек, защо да не се справи. Все пак Любо Пенев ми е бил и съотборник, и треньор, и президент. Него го хванах на тези три позиции. Така, че това мога да кажа. Друг е въпросът вече каква концепция ще предложи и доколко ще има развитие.

Коментари