България не може да повярва! Не са само гангстери! Петър Христов е имал лют конфликт със звездата на златните момчета от САЩ 94!

Петър Христов се конкурирал с Трифон Иванов за бизнес проект за милиони

Петър Христов беше застрелян пред офиса си в София

Застреляният Петър Христов е имал спор за бизнес за милиони с покойния футболист Трифон Иванов. В миналото двамата са имали сериозни бизнес противоречия.

Преди пет години след жалба до КЗК е бил стопиран проект за 1,5 милиона лева във Велико Търново за изграждане на три центъра за настаняване от семеен тип край Царевец, пише „Борба БГ“.

Проектът е предвиждал изграждането на три къщички за настаняване в кварталите „Бузлуджа“ и „Колю Фичето“.

Зад двете компании – павликенската „Пирс строй БГ“ и местната „Велико Търново строй“, които са се конкурирала за поръчката, стоели Христов и Трифон Иванов.

Комисията на Община Велико Търново обаче изненадващо е дисквалифицирала павликенската „Пирс строй БГ“ на Туньо. И тъй като фактически остава един участник, кметството е принудено да прекрати процедурата. Това принуждава другият кандидат „Велико Търново строй“, в желанието си все пак кметството да направи класиране и да ги обяви за победители, да обжалва решението пред Комисията за защита на конкуренцията.

Контролното ведомство не уважава жалбата, но до края на седмицата обаче тече срок за обжалване пред Върховния административен съд.

Припомняме, че вчера бизнесменът Петър Христов беше екзекутиран показно в София. Убийството бе извършено пред офиса му в столичния квартал „Манастирски ливади“. Христов преди време беше президент на футболния Локомотив (Горна Оряховица).

Коментари