Най-мощната Lada Vesta ще е страхотия на пътя (СНИМКИ)

Съвсем скоро руският автомобилен завод АвтоВАЗ ще пусне серийна версия на модела Vesta Sport. В руското интернет пространство изтекоха шпионски снимки, показващи как ще изглежда автомобила, пише Факти бг.Колата от снимките е без камуфлаж, но само по-внимателен оглед може да подскаже, че става дума за спортна модификация.

На изображенията, публикувани от RCI News се виждат петте болта на по-големите джанти, както и дисковите спирачки отзад.

Иначе спортната версия ще разполага с оригинален аеродинамичен обвес, който ще повтаря до голяма степен този от концепцията, представена през 2016 в Москва.

Автомобилът ще бъде снабден с нови амортисьори и пружини, както и с модернизирана скоростна кутия. В салона ще са налични нови седалки с увеличена странична поддръжка, нов волан, тапициран с кожа и различен приборен панел. Визуалната картинка завършва с ефектни 17-цолови джанти.

Що се отнася до двигателя, то той ще е с работен обем от 1.8 литра, атмосферен и форсиран от 149 на 180 конски сили. Спекулациите с 1.4-литров турбомотор най-вероятно ще се окажат неверни. По непотвърдени данни АвтоВАЗ се е отказал от разработката му.

 

blitz.bg

Коментари