Нова мода завладя жените по света и те започнаха да разтварят крака, причината ще ви шашне (СНИМКИ)

За менспрединга са чували мнозина, а почти всеки втори започва да се сблъсква с това явление. Това е доминиращата поза, когато мъжът седи с широко разтворени крака и заема много място. Позната картинка в обществения транспорт, нали?

Днес в социалните мрежи набира популярност подобен термин, но с женски уклон – ууманспрединг. Въпреки нееднозначната поза, в  Инстаграм тя се смята за властна и силна, а не за груба и вулгарна.

В менспрединг са обявявани редица държавни глави (Барак Обам, Доналда Тръмп, Владимир Путин), но новото течение успя да затъмни старите проблеми.

Освен това, в Ню Йорк вече втори месец в сила е административна отговорност за менспрединг в обществения транспорт, защото често мъжете с широко разтворени крака заемат 2 места едновременно и пречат на другите пътници.   В близкото минало ууманспрединг демонстрираха актриси и модели в рекламни кампании и фотосесии с цел показ на своята сексуалност, а днес менстриймът е обхванал и обичайните потребителки на Инстаграм.

Повечето момичета обаче се отнасят към този своеобразен флашмоб с дола хумор. Те изобразяват бруталността и „сериозността“ на мъжете, седящи с разтворени крака.  

От кого бунтарките взимат пример? Първата лястовица бе разкошната Бела Хадид, моделка на Victoria’s Secret.

Вълната бе подхваната от женствената и съвсем млада Кайя Гербер, дъщерята на Синди Кроуфорд.

Според журналистите, тази поза говори за женския повик и сила, защото разрушава стереотипа за това, че жената трябва да седи скромно със сърбани колене.

Нека хейтърите злобно да ръмжат, че феминистките отново са полудели, но все повече обикновени жени възприемат тази идея.

Чрез хаштага #womanspreading могат да бъдат намерени голям брой снимки на сериозно настроени жени.

Някои потребителки откровено се и закачат с менспрединга.

Има и такива, които са на шпагат върху седалките в метрото, демонстрирайки цялата ирония на ситуацията.

blitz.bg