Селяни откриха тайнствена дупка в гората, но когато надникнаха вътре, косите им побеляха!

Всички сме чували за Аушвиц и Треблинка, но днес изплуват нови шокиращи доказателства за зверствата, които са извършвани в по малко известният Собибор. Смята се, че в този лагер систематично са избити около 2 милиона човека.

Към края на войната чудовищата, които са управлявали лагерите на смъртта са се опитали да прикрият своите черни престъпления.

Наскоро полски археолози изровиха множество масови гробове в близките гори.

Нацистите са заривали своите жертви с бетон, за да не могат да бъдат открити. Открити са ключовете от помещенията, където са държани обречените.

Лични вещи, като този златен пръстен, на който пише – „Внимавай, ти си мой за вечни времена“. В бетона бяха открити и множество тела. Много от скелетите са с дупка от куршум в тила, като този. Били са екзекутирани в последния момент. Само 30 човека са спасени от Собибор. По-голямата част от лагера е разрушена, но са останали зловещи „паметници“, като стената от крематориума.

В този кладенец са открити също така множество човешки останки.

Явно са се опитали да избягат в последния момент, но са се удавили. Всяко едно тяло е погребано. Поне малко уважение след ужасната им смърт./zajenata.bg