99% от хората не могат да разберат какво точно изобразява тази картина! Вие можете ли

Повечето хора не могат да разберат каква трябва да е тази картина. И все пак, има много малко щастливци, които незабавно я виждат.

Според проучванията, ако сте един от щастливите хора, които могат да видят какво се крие в картината, тогава вие вероятно сте изумително творчески човек.

99% от участниците познаха отговора неправилно, когато бяха помолени да опишат това, което видяха в изображението.

Точно така: само 1 на 100 успя да каже правилния отговор. Ако все още се мъчите да видите какво изобразява изображението, опитайте отново.

Трик, който може да ви помогне, е да поставите върху по-тъмната страна на снимката лист хартия или ръката си.

Готови ли сте да видите отговора?

Изненада! Това е мъж с каубойска шапка!След като изследователи анализираха различните функции на мозъка, докато творческите процеси са били в действие открили, че творческите мислещите хора използват повече от мозъка си и съответно по-големи части от него са били активни и за по-дълго време. Това означава, че творческите хора използват повече от паметта си, когато се опитват да разберат нещо или да решат проблема.

В този пример на каубоя по-горе, творческият човек ще има повече работа, когато се опитва да реши пъзела. Те биха използвали по-рано видени картини и фигури от паметта си, за да приложат тази информация и да намерят решението.

Възможно е някои хора да са открили, че това е изключително лесно. Но ако бяхте един от онези, които се затрудниха не се чувствайте зле! Това просто означава, че обработвате информацията по различен начин. Хората, които не могат да видят правилно картината, следват по-строг набор от правила, които се основават предимно на логиката – и няма нищо лошо в това. /zajenata.bg

 

 

Коментари