8 знака, с които очите ви се опитват да ви предупредят за здравословни проблеми!

Човешкото тяло е невероятно. Когато нещо не е наред с вас, тялото ви изпраща специални сигнали, за да предупреди за проблема.

Един от начините, по които тялото ви предава признаци и симптоми, е очите ви. Независимо дали вярвате или не, но очите ви могат да служат като прозорец за вашето здраве.

Ето 8 очни проблеми, които предполагат наличието на тази или онази болест в тялото ви!

Ечемик, който не минава

Ечемикът може да причини болка и да ви раздразни, но обикновено след няколко дни преминава. Ако в рамките на 3 месеца вашият ечемик не изчезва, това може да бъде рядка форма на рак, известен като карцином на мастните жлези. Същото важи и за ечемика, който винаги се появява на едно и също място.

Косопад на веждите

Косопадът възниква по различни причини. Ако външната част на веждите започне да изчезва, могат да възникнат сериозни проблеми. Загубата на косми в областта на веждите може да покаже проблеми с щитовидната жлеза.

Размито виждане

Ако сте чест потребител на компютър, може да почувствате усещане за парене в очите или замъглено зрение. Ако зрението ви се замъгли, докато гледате екрана на компютъра, това е резултат от синдрома на компютърно виждане. Очите ви се опъват поради липсата на контраст на екрана на компютъра.

 

Сляпо петно

Малко сляпо петно във вашия поглед може да има по-дълбоко значение. Ако забележите сляпо място с мигащи светлини или вълнообразна линия, това може да е резултат от мигрена. Слепи петна могат да бъдат придружени от главоболие.

Кървави очи

Очите ви могат да играят с вас в жестока шега. Усещането за изпъкнали очи може да бъде свързано с проблеми с щитовидната жлеза. Най-честата причина за изпъкнали очи е свръхактивната щитовидна жлеза, известна като хипертиреоидизъм.

 

Жълти склери на очите!

Това състояние е известно като жълтеница. Често се появява при новородени с незряла чернодробна функция, но може да се появи и при възрастни. Ако жълтеницата се наблюдава при възрастен, това е признак на проблеми с черния дроб, жлъчния мехур или жлъчните пътища.

 

Замъглено виждане при диабет

Хората с диабет са по-застрашени от очни заболявания. Най-честата е диабетна ретинопатия. Това заболяване засяга кръвоносната система на окото. Това е водещата причина за слепота при възрастните..

Двойно виждане, слабо виждане или загуба на зрение

Ако усетите внезапно двойно виждане в очите, глухо зрение или напълно изчезне, незабавно се консултирайте с лекар. Всичко това може да е признак на удар./zajenata.bg