СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА КРИСТИАНО РОНАЛДО!

Нова закана за кървава разправа с футболна звезда смрази интернет, след като в туитър профила SITE Intel Group се появи колаж с екзекуция на Кристиано Роналдо.

Неизменно, както става в последните от този профил, на злокобната картинка има и лого на Световното първенство в Русия 2018. Именно натам са насочени заканите на… този, който ги отправя, слагайки към тях и името на Ислямска държава.
Първо бе Лео Меси, нарисуван с кървава сълза в окото, отново свързан с Мондиал 2018.

„Борите се срещу сила, която не признава думата провал“, бе написано тогава в посланието. Последва колаж с екзекуция на Неймар, а до него – лежащ и вече мъртъв „Меси“, нова ужасяваща картинка, веднага разпространена из виртуалния свят.

Дидие Дешан, селекционерът на Франция, бе трети в списъка с насочено към главата му дуло на пистолет. А сега и Кристиано, който „ще бъде заклан“ от стоящ зад гърба му маскиран терорист, пише дир.бг.
Не е ясно откъде идват виртуалните закани, нито доколко са сериозни. Но е факт, че обикалят сайтове по света, които разпространяват доста стряскащото им съдържание.
Напълно възможно е да се цели и саботаж и отказване на мнозина да пътуват за Световното първенство в Русия, което така или иначе бе прието с много сериозна съпротива от страни като Великобритания, САЩ и Германия.