О, Господи! Това е чудовищно! Красавец подлъга 57 глупави и лесни жени и ги зарази със смъртоносна

Римската прокурорка Елена Нери поиска доживотен затвор за 33-годишния Валентино Талуто за това, че през периода 2008 – 2013 г. е заразил със СПИН 57 души.

Магистратката отправи срещу масовия сеяч на опасната болест обвиненията: нарочно и целенасочено увреждане на човешкото здраве, измама и умишлено разпалване на епидемия. Според магистратката подсъдимият, нарече от италианските медии „Заразителят на Рим“, си заслужава напълно поисканата присъда, пише marica.

bg.

Просто защото по време на целия процес, продължил близо две години, той непрекъснато шикалкавел, подвеждал, опитвал се да натрапи фалшиви следи и ни най-малко не се покаял за сторените злини, съобщи Пик.

По време на съдебното дирене станало ясно, че Талуто, който е от сицилиански произход, бил заразен с вируса на СПИН през 2006 г. от жена и когато разбрал това, решил да си отмъсти на нежния пол със същото.

Започнал да търси усилено партньорки – предимно млади жени, с които искал да преспи още след първата им среща, но без каквито и да било предпазни средства. Тоест без да използва презерватив и за да минела неговата, най-често обяснявал на жертвите си, че бил алергичен към латекса – материала, от който се правят кондомите.

Друг път пък показвал току-що направено фалшиво изследване на кръвта, от което се виждало, че той е напълно здрав и без никакви проблеми.

Така поне разказаха на съдиите над 30-те свидетелки, заразени от иначе хетеросексуалния спинаджия, като според магистратите преките му жертви може би са много повече. Ама от срам някои от креватните партньорки не са се решили да застанат срещу него в храма на Темида.

Оказва се обаче, че освен пряк сеяч на СПИН, Валентино Талуто, е и косвен – някои от партньорките му за една нощ са били омъжени и впоследствие са заразили и съпрузите си.

Според медиите на Апенините лошото в историята било това, че сред доказаните общо 57 жертви на „Заразителя на Рим“, имало и две деца, на които родителките били предали по някакъв начин болестта.

Дали съдът ще постанови поисканото от прокурорката Елена Нери най-тежко за Италия наказание ще стане ясно на 25 октомври.