Синът на Шумахер направи удивително признание свързано с татко му! Искам да

Мик Шумахер, синът на седемкратния световен шампион Михаел, заяви, че не е се е отказал от мечтата си да влезе във Формула 1 и обясни, че не иска да прибързва.
Тази година синът на легендата остана 12-и в европейската Формула 3 и има само един подиум. В интервю 18-годишният пилот сподели, че този сезон е бил по-скоро учебен за него, и че трудностите не го отказват от мечтата му:

„Целта ми винаги ще е Формула 1. В момента предпочитам да се концентрирам върху себе си и собственото си представяне, без да гледам останалите.

Всеки се развива със собствено темпо и нещата не могат да се сравняват. Аз се движа стъпка по стъпка и се подготвям за бъдещето. Когато се почувствам готов, ще предприема и следващата по-голяма крачка, но първо трябва да се докажа. Атакувах първия си сезон във Формула 3 с желанието да науча възможно най-много. Това и стана и съм доволен“.

Върху раменете на Мик тежат огромните очаквания на всички, които постоянно го сравняват с баща му. За младия Шумахер няма да е никак лесно сам да си изгради собствено име, и за да го направи, ще трябва да докаже, че е по-добър от един най-добрите пилоти в историята на спорта, което е изключително висока летва. Дали наистина ще тръгне по стъпките на баща си и ще стигне там, където е бил Михаел, тепърва ще разберем./petel.bg

Коментари