„Избрах живот с любимата жена, но не избирах нея всеки ден“ – една трогателна мъжка гледна точка към семейните отношения

В течение на пет години причинявах болка на една прекрасна жена. Аз сам избрах да живея с нея.

 Но не го избрах напълно.

Аз наистина исках да бъда с нея. Избрах го съвсем съзнателно. Тя беше прекрасна жена, чувствена, забавна и секси. Тя караше да се смея до припадък, взривяваше съзнанието ми с остроумието си и ме подкосяваше с екзотична красота. Всяка сутрин се будех с ръката ѝ на гърдите си и разбирах, че съм щастлив. Аз просто я обичах безумно .

За съжаление, както е случаят с много млади двойки , от нашата неспособност да ценим любовта в нашите взаимоотношения започваха да се случват неприятни промени. От момента, в който влязохме в този тягостен  ежедневен живот , аз дори започнах да желая да имам друга жена, която ще е по-лесно да обичам и която ще ме обича също толкова лесно.

Сега, след като всичко е минало, аз знам, че: Аз я избирах все по-малко и по-малко 

Всеки ден в продължение на пет години аз я избрах с една идея по-малко.

Оставах с нея. Просто спрях да я избирам. И двамата страдахме от това.

Какво означава да избираш? Това означава да признаеш и оцениш това, което тя носи на живота ти всеки ден: смях, красота, чувственост, игривост, приятелството – списъкът може да продължи и нататък.

За съжаление, в този момент аз не го виждах и дори не чувствах всичко чудесно в нея.

Прекалено зает бях да ѝ се ядосвам.

За нейната ненадеждност, взискателност, строгост и другите отрицателни черти  Колкото повече се опитвах да се види в нея недостатъците ѝ, толкова повече те изпъкваха и ѝ отговарях със същото: държах се с нея също толкова лошо.  Разбира се, това само увеличи напрежението в отношенията ни.

Този кошмар продължи повече от пет години.

Тя се бореше усилено, за да ме накара да я избера. Но това е глупаво. Не можеш да принудиш някого да те избере, дори и ако този някой някога те е обичал.

Но, за да бъдем честни, и тя не ме избираше напълно. Честият гняв към мен е доказателството.

Но сега си давам сметка, че е била агресивна, защото не се е чувствала в безопасност около мен. Тя е виждала, че любовта ми избледнява и се е страхувала, че ще я отхвърля.

И аз я отхвърлих.

В старанието да не я избирам всеки ден в продължение на пет години като се фокусирам само върху лошите моменти, аз я отхвърлих.

Някога я доведох в дома си като безценно цвете, а след това просто я изхвърлих, оставяйки я да избледнее в сухия горещ въздух на нашите интимни отношения.

 

Ако и вие сте във връзка, си задайте въпроса:

“  Защо избирам него или нея днес?  „

Мислете внимателно. Не може просто да кажете, че го/я избирате, защото така искате, и точка.

Ако не намерите отговор днес, се запитайте утре. Отговорите не винаги идват наум веднага.

Но ако минат много дни, а все още не можете да се отговорите на въпроса защо избирате човека до вас, а вашите отношения са напрегнати, просто го пуснете. Дайте му възможност да намери човек, който наистина ще се радва да го избира всеки ден.

Вашият любим/любима има право да бъде наистина избиран. Всеки ден!

И вие също.

Бъдете разумни!/zajenata.bg

Коментари