ИЗВЪНРЕДНО! Взрив във футбола! Пламна огромна война между „Лудогорец Арена“, „Армията“ и „Герена“! Кирил Домусчиев…

Мощна война гърми в българския футбол! Докато националите ни – за пореден път ще гледат голям форум по телевизията, клубният футбол се тресе!

„Твърдо ще подкрепя Борислав Михайлов, ако реши отново да се кандидатира за президент на БФС. Другите две имена – Любослав Пенев и Наско Сираков, са абсурдни. Ако можете, кажете ми през последните 7-8 години къде са били управници те“, коментира Кирил Домусчиев, цитиран от „Спортал“.

„Симпатизирам на ЦСКА 1948.

Това са хора, като мен – цесекари, които не приемат измамата, която се направи с Литекс, Етрополе и т.н. Те дори нямат пари да си платят марката, която ужким спечелиха на търг“, продължава босът на Лудогорец.

Домусчиев изразява своята подкрепа към настоящия президент на БФС и не крие симпатиите си към третодивизионния ЦСКА 1948.

Интересно е как ще се приеме изказването на шефа на Лудогорец сред „армейската“ общност. Припомняме, че цесекарите, в огромен процент подкрепят елитния червен клуб, поне към такива изводи навява посещаемостта по родните футболни стадиони.

Също любопитно  е, че Наско Сираков и към момента е част от Изпълкома на БФС. Т.е логично е г-н Сираков да се води управленец. Нещо повече, той е сред най-значимите ръководители в историята на гранда Левски.

На този фон думите на г-н Домусчиев изглеждат много дискусионни. Любослав Пенев пък е сред най-големите имена в историята на испанското първенство и далеч не е непозната величина в европейските и световни футболни среди. Не на последно място, според спортни анализатори именно с Любо като наставник националният отбор на България проведе най-силните си срещи за изминалите няколко квалификационни цикъла.

„Кой стои зад кандидатурите на Наско и Любо? Кръгът „Царско село“ и определени президенти на клубове, естествено. Все пак не сме паднали от Марс“, продължава Кирил Домусчиев.

А тезите за конфликт на интереси в българския футбол се увеличават. През отделни лобита в БФС, до телевизионни права и състав на самия Изпълком. Припомняме, че по-рано през шампионата Даниел Боримиров, силна фигура в Левски, изрази тежко мнение относно съдийството на мачовете на Лудогорец. От „Армията“ също имат претенции за поредица от реферски грешки в полза на „зелените“ на срещите между „червените“ и „орлите“. Реферите пък са пряко зависими от комисиите към БФС.

Междувременно Наско Сираков излезе с остри думи към Кирил Домусчиев, ситуацията в родния футбол става все по-интересна.

Коментари