Ако пушите трябва да хапвате тези храни, ако искате да изчистите белия си дроб

Пушенето е вредно за здравето. Всички го знаем, но за някои е много трудно да се откажат от този навик.

Никотинът предизвиква бързо повишаване на кръвното налягане и сериозо уврежда белите дробове.

Освен това, ако някой спре пушенето, действието на никотина ще продължи години.

Въпреки това здравословното хранене и някои малки промени в начина ви на живот ще ви помогнат да прочистите никотина от организма си.

По – надолу ви предлагаме списък на шестте най-добри храни, които ще доведат до този резултат.

1. Броколи

Богати на витамин C и Β5. Тъй като пушенето намалява нивото на витамин C в организма, ще трябва да ядете повече броколи за да елиминирате никотина от организма си.

 

2. Портокали

Сокът от портокал е богат на витамин С. Редовният прием на портокали ще подобри метаболизма ви и ще ви избави от стреса.

 

3. Сок от моркови

Може би знаете , че всеки път, когато запалите цигара , никотинът остава в устата ви за 3 дни и уврежда кожата. Сокът от моркови подобрява кожата, тъй като е богат на витамин Α, C , Κ и Β, които са много резултатно оръжие при отстраняването на никотина от организма.

 

4. Спанак

Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци, не само защото е богат на витамини, но и съдържа голямо количество фолиева киселина.

 

5. Киви

Кивито е богато на витамин Α, C и Ε. Нивата им намаляват, когато пушите. Този чудотворен плод ще ви помогне да елиминирате никотина от тялото ви, повишавайки нивото на тези витамини.

 

6. Вода

Пушенето дехидратира тялото ви. Според повечето учени, с пиенето на много вода можете да спрете пушенето и да прочистите организма от никотина./zajenata.bg