Невероятни факти: С*ермата съдържа супер съставки?

Знаете ли, че мъжкия оргазъм трае по-дълго от женския? Повечето учени своите изследвания насочват към женския оргазъм , затова мъжкия оргазъм все още е голяма загадка. Въпреки това, ние правим всичко възможно да ви предложим интересни и не толкова известни факти за мъжкия оргазъм, за които повечето хора дори не знаят.

Мъжкият оргазъм трае по-дълго от женския  Средно мъжете изпитват около 22 секунди блаженство, като за 4 секунди е по-дълъг от женския оргазъм . Разбира се, че всеки оргазъм е различен, някои продължават по-дълго, някои по-малко.

Добрата новина е, че жените могат да работят за продължаване на оргазма с помощта на Кегеловите упражнения. сперматозоидите са истински атлети Когато дойде времето за еякулация, сперматозоидите могат да достигнат скорост до 28 километра в час (макар че е трудно да се измери). След ката проникне във влагалището, забавляват скороста на около 4 км в час. Именно затова, за да достигне яйцеклетката се нуждаят от 30 минути до три дни.

Спермата съдържа  супер съставки Спермата е висококонцентрирано съединение, в което може да се намерят захари (фруктоза, сорбитол, иноситол), протеини и аминокиселини (глутатион, креатин ), минерали (фосфор, цинк, магнезий, калций, калий), витамини (С, В12), хормони (тестостерон, простагландини) и биокиселини. Би могло да се каже, че съставът й е сравним с този на белтъка на яйцето или желатина. Една чаена лъжичка сперма съдържа около пет калории , а при нормална мъжка еякулация количеството е приблизително три лъжички.

Въпреки захарите в нея не може да се каже, че е въглехидратна .  Средната еякулация се състои от една чаена лъжичка телесни течности, но само 2 до 5 на сто се отнася до спермата. Останалата част се състои от всичко, което спермата им е необходимо за дълго пътуване. Семенната течност съдържа серотонин , кортизол , пролактин , окситоцин и мелатонин .  Изследователи от Университета в Албени доказали, че жените, които практикуват секс без презерватив са по-щастливи от тези, които са с него именно поради съставките на спермата./zajenata.bg

Коментари