Mercedes 1000 SEL, за който не сте чували (СНИМКИ)

Във Великобритания, по време на фестивала на тунинга Player’s show, беше показан един уникален автомобил. Става дума за Mercedes-Benz 1000 SEL – малко известен вариант на купето W126, който е доработен от ателието Trasco, пише Факти бг.

 

Обозначението 1000 SEL не означава, че флагманската лимузина разполага с 10-литров двигател. Под капака е монтиран V-образен осмак с работен обем от 5 литра и мощност 240 конски сили.

 

Тунинг специалистите избират това име, защото са на мнение, че тяхното творение е два пъти по-яко от Mercedes 500 SEL. Всъщност, по-запознатите знаят, че подобно име са използвали и други тунинг ателиета, като Gemballa или Jankel, например.

 

 

Външно, шедьовърът на Trasco се отличава по различния аеродинамичен обвес, както и по 17-цоловите лети джанти BBS. Още разлики се откриват в черната радиаторна решетка и видоизменените предни светлини.

 

 

Окачването също търпи промени, а вследствие на тях клиренсът е снижен доста. Сериозни изменения се откриват и в салона. Той е решен в модерните за 80-те години на миналия век дърво и велур

 

 

Монтирани са и нов волан, и различни прибори на арматурата. Още впечатляващи екстри за онези години са щори на прозорците, телефон, както и подвижни масички за пасажерите отзад. Мощната аудиосистема Kenwood завършва картинката.

 

blitz.bg

Коментари