7 модни правила за всеки мъж

Сред купищата тенденции, списания и модни ревюта, не винаги е лесно да открием стила на обличане, който най-добре изразява нашата индивидуалност. И ако за едно младо момиче е трудно да открие най-подходящия стил и начин на обличане за себе си, то за едно младо момче това е почти невъзможна задача. Ето защо сме подбрали няколко безценни съвета за младите мъже, които искат да изглеждат стилно.

1. Простотата е най-важна

Много млади мъже, които решават да се обличат със стил, често прибягват до модерни и скъпи дрехи, който са много по-официални от всичко, което притежават в гардероба си.

Това е грешен подход. Резултатът е много пари, похарчени за дрехи, които коренно се различават от тези, които имате в гардероба си и които няма как да се съчетаят с тях.  Когато отивате на пазар за нови дрехи, първото, с което трябва да се съобразите, е заобикалящата ви среда и дрехите, които вече имате. Най-вероятно те си пасват идеално и затова ви е удобно. Когато избирате нови дрехи, целта ви ще бъде да подобрите, а не да подмените гардероба си. Търсете основни неща, които са съвсем малко по-висок клас от тези, които вече имате. Не смесвайте бизнес с неформален стил за нищо на света.

2. Разходка до магазините за дрехи „втора ръка“

Може да ви се струва, че в такива магазини има само остарели вехтории и нищо за вас, но не е така. Там можете да откриете доста добри находки. Те обаче често са скрити под купища остарели вехтории.  Важното е да умеете да подбирате. Това е най-щадящият портфейла начин да подобрите нещо в начина си на обличане. Просто трябва да се съсредоточите върху купуването на изчистени неща, които лесно могат да се комбинират с тези, които вече имате. Търсете внимателно. Още повече, че от няколко години в България се появиха бутикови магазина за дрехи втора употреба, които предлагат наистина качествени стоки.

3. Обучение, обучение, обучение

Дрехите отдавна не са просто парцалки, с които да се покриете. Те са начин да изразите себе си и да изградите имидж. За това е хубаво да прочетете малко за историята на дрехите. Ще откриете много интересни факти, както и ще разберете, че си има причина за появата на някои от най-стилните дрехи.  Например, класическите дънки са тъмно сини, защото индигово синята боя, с която се правят, била най-евтина в началото на 20 век. Така било и най-лесно да се пребоядисат, когато боята избелее.

4. Намерете си ментор

Помислете за някого, чийто стил на обличане ви допада, и не се колебайте да го помолите за моден съвет (естествено, ако е ваш близък). В ерата на комуникациите и интернет обаче, това не е задължително. Ако харесвате стила на някой спортист, певец и друга публична личност, просто следете профила му в социалните мрежи, където ще има доста модни идеи, от които можете да си „откраднете“.

5. Посетете най-скъпите магазини

Забравете за момент за бюджета си и се отправете към някои от най-скъпите магазини за мъжка мода. Влезте, разгледайте, усетете допира на луксозните материи, премерете нещо, за да видите как ще ви стои и накрая, приберете всичко обратно. Няма да нарушавате бюджета си. Идеята е да видите какви дрехи носят мъжете с повече опит и пари. Да се научите да познавате качественото.

6. Научете се да шиете

Сериозно! Има моменти, в които дрехите ви ще имат нужда от леки корекции, а майка ви вече няма да е там, за да ги оправи на секундата.  Трябва да приемете мъжки ситуацията и сами да зашиете скъсаното копче, разшития шев или дупка. Все пак едни от най-известните шивачи и моделиери в света са мъже.  Да се научите да шиете ще ви спести много време и най-вече средства.  Освен това, да знаете, че няма нужда да разчитате на ничия помощ в подобни ситуации, ще се отрази добре на самочувствието ви.

7. Учете другите

Не, няма нужда да ставате модни учители. Просто коментирайте с приятелите си дрехите, които си купувате. Или още по-добре, пазарувайте заедно. В разговора не само ще можете да бъдете полезни на останалите, но и ще чуете тяхното мнение по въпроса, което може да бъде под формата на чудесни идеи за вашия личен стил./urbantales.bg