Минала през ада: Баща ми ме изнасилваше, докато майка ми лежеше мъртво …

„Научих се да пазя тайна, научих се да мълча за бащата, който ме изнасили. Всеки път, когато ме изнасилваше е беше пиян, аз плачех и го молех да спре „, разказва 14-годишната Карина.

Карина е била само на девет години, когато преживяла първото домашно насилие, което оставило огромен белег в живота й и върху нейната личност. Тя днес е на 14 години и е решила да разкаже как е изглеждало детството й, в което търпи различен тормоз, изнасилвания и мъчения.

 Всичко започнало, когато се обличала след душ, а баща й влязъл в стаята. Бил пиян, бутнал я на леглото, а след това започнал да я докосва и да й шепне: „Ако кажеш на някого, ще те убия“.

Тя не разбирала какво се случва, освен че баща й я нападал. „Всеки път, когато ме изнасилваше беше пиян, а аз плачех и го молех да спре. И майка ми беше алкохолик и нищо не чуваше. Баща ми често биеше до кръв майка ми пред мен и пред моите братя и по-големи сестри „, разказва момичето, пише “ The Daily Beast “ .

Полицията и социалните работници слушат такива истории ежедневно във всички страни по света, но в Молдова са наистина чести. Това са истории, които отразяват отчаяното положение в обществото, което е на ръба на колапса, в което насилието в семейството е нормално нещо, както и търговията с хора.

„Бащата на Карина не е педофил. Той е човек-развалина, пример за напълно провалена личност и без човечност „, заявява Лидия Горцеаг, която работи като психолог с Карина. Майката на Карина е гледала как нейният съпруг изнасилва дъщеря им, но никога не е извикала полиция. Полиция не са повикали и другите членове на семейството, нито нейните учители в училище.

Миналата година, баща й е бил окончателно осъден. Получил присъда от 18 години затвор. Карина била разделена от майка й, която все още е алкохоличка и я настанили в приют, който е временно настаняване за още 500 жертви, което представлява двойно по-голям брой от жертвите през предходната година. С Карина има и едно момиче на 13 години.

„Имах нужда от подслон, тъй като със собствените си очи гледах как дядо ми пържеше баба ми на огън, а след това с брадва удряше майка ми по главата. Моята майка заради травмата заболя от шизофрения „, разказало 13-годишното момиче.

Социалните работници в Молдова отбелязват, че децата, които са жертви на сексуално и домашно насилие, са перфектната мишена на трафикантите. Бизнес, който в Молдова цъфти от година на година. От 2000 г. насам, Международната организация по миграция в Молдова забелязала 3.244 жертви на домашно насилие и трафик на хора. Има и много случаи на момичета, които се връщали у дома след като денонощно работили като сексуални робини в Европа, Турция или в една от страните от Близкия изток. Днес в Молдова има закон, който забранява търговията с хора, но трафикантите са намерили много „дупки“ в този закон , а една от техните възможни мишени е Карина, която няма да може още дълго време да остане в това убежище./zajenata.bg