13-те най-добри упражнения за гърди

Ако искате да направите перфектните гърди, то следващите 13 упражнения са перфектните за вас. Те ще ви помогнат да тренирате мускула, като намалите вероятността от травми. Освен това тези упражнения могат да се правят както от мъжете, така и от жените. Нужно е само желание.

1. Вдигане на дъмбели от легнало положение. Това е едно от основните упражнения за гърди. За него е необходимо да подберете дъмбелите да легнете и едновременно да ги вдигнете над вас, като не си кривите ръцете.
1400703
2. Лежанка. Това е другото основно упражнение за гърди. Това е и най-разпространеното изобщо фитнес упражнение, което се прави от милиони трениращи по целия свят.
1400707
3. Вдигане на дъмбели върху швейцарска топка. Това е хубаво упражнение за дамите, но и мъжете могат да го правят. Трябва да легнете върху топката и да вдигате дъмбелите, без да си свивате ръцете. Това упражнение е добро, защото не само натоварвате гърдите като вдигате дъмбелите, но и натоварвате и цялото тяло, защото балансирате върху топката.
1400711
4. Кофички. Това е друго от основните упражнения. То не натоварва само гърдите, но е едно от добрите упражнения за гърди. Това е така, защото то използва собствената ви тежест.
1400709
5. Лицева опора. Продължаваме с класическите упражнения за гърди. Това, заедно с лежанката, е другото най-използвано упражнение за гърди.
1400705
6. Вдигане на дъмбели под наклон. Това упражнение е подобно на първото, но трябва да сте под наклон, което допълнително ви натоварва.
1400710
7. Наклонена лежанка. Това е подобно на предното упражнение, правите лежанка, само че тялото ви е под наклон, което ви кара да се натоварите повече.

1400708

fitwell.bg