Разлика между обрязаните и необрязаните пениси

Влияе ли обрязването на пениса върху здравето на мъжете? Що се отнася до секса има ли разлика, ако мъжът е обрязан? Независимо дали става дума за съображения от религиозна, културна или здравна природа ние ви представяме няколко факти, които е добре да знаете за обрязаните и необрязаните пениси.

Външен вид

На върха на необрязаните пениса виси кожа, която превишава дължината на самия пенис. Обрязаният: Главата на необрязаните пениса напомня на каска, а обрязания няма такъв проблем.

При необрязаните пениси трябва да се обръща особено внимание на хигиената, чрез преместване на кожата надолу по време на миенето.

 Те имат място, на което може да се скрият много бактерии. Обрезаният: Едно проучване проведено в Африка показа, че обрязаните хетеросексуални мъже са по-малко чувствителни на ХИВ вируса дори при 60 % процента от тях количеството на бактерии в района е много по-малко.

Какво е усещането при мъжете? Като се има предвид, че при повечето случаи обрязването се извършва в ранните години от живота на момчетата, те не водят до реална сексуалната „загуба“. Въпреки че има твърдения, че обрязаните мъже са по-сексуално чувствителни няма начин да се установи дали това е наистина така.

Какво е чувството при жените? Жените казват, че няма разлика в сексуалното усещане. единствената разлика е само във външния вид , т.е.

„свръх“ кожа при необрязаните пениси./zajenata.bg