Какво се случва на „Камп ноу“? Барса бойкотира мача с Лас Палмас заради референдума

Днешният мач между Барселона и Лас Палмас от Примера дивисион няма да се състои, съобщава Radio Catalunya. Това е във връзка с нестабилната обстановка в града заради течащия там референдум за отцепване на Каталония от Испания. Според последните информации на Cuatro футболистите на Барса няма да излязат на терена и са заплашени да загубят служебно и да им бъдат отнети три точки от актива. Според Marca футболистите на „лос кулес“ искат да играят.

Срещата на „Камп Ноу“ трябва да започне в 17:15 часа. Цял ден обаче има сблъсъци между местните жители и органите на полицията, които отказват да ги допуснат да секциите за гласуване. От каталунското правителство обявиха, че има поне 337 ранени.

Междувременно гостите от Гран Канария обявиха стартовия си състав за мача и се готвят да излязат на терена. Футболистите на Ернесто Валверде са в съблекалнята и чакат развитие на ситуацията. Една от фенските фракции на каталунския тим заяви открито, че ако мачът се играе, ще има нахлуване на терена. Новият вариант, който се обмисля, е срещата да се проведе без публика.

Лас Палмас: Чичисола; Мичел, Чимо, Лемос, Борха, Акилано; Ернан, Виера, Тана, Усама; Калери