Тренировката, която ще ви помогне да свалите няколко килограма

Ако искате бързо да се върнете във форма след няколко месеца отпускане, тази тренировка е идеалната за вас. Тя е изготвена от фитнес специалистите на списание „Менс Хелт“ и ще натовари цялото ви тяло. Тя ще заздрави мускулите ви и ще ускори изгарянето на мазнините. Един от фитнес специалистите Джошуа Брейди казва, че тази тренировка е по модела „Табата“.

Всяко упражнение трябва да се прави 20 секунди, след това има 10 секунди почивка и така 4 минути, докато се започне следващото упражнение.

1. Застанете на земята като се подпрете с ръцете си и ходилата, като краката са сгънати в колената. След това скочете на горе, без да отлепяте ръцете си. Ако искате да направите упражнението по-трудно, сложете си ръцете върху дъмбели или стеснете хвата.

1353944

2. Разкрачка. Направете напад и сменете краката с крачка напред. Това упражнение ще ви натовари всички мускули на краката и корема. Ако искате да направите упражнението по-трудно, вземете 2 дъмбела и правете разкрачката с тях.
1353945
3. Клек. Правете обикновения клек, като стигате до ъгъл от 90 градуса. Ако искате да го направите по-труден, задръжте за малко докато сте клекнали и след това се изправете.
1353943
4. Клек-подксок. Това упражнение ще натовари коремните мускули и мускулите на краката и ще ги направи здрави и пъргави. Ако искате да добавите трудност към него, сложете тежести на краката или жилетка с тежести.

1353942

fitwell.bg